• El 'bitllet verd' segueix molt pendent dels tràmits legislatius de la llei de reforma tributària
cbdolarlibra

El contrarellotge de la primera ministra britànica, Theresa May, per arribar a un acord sobre els termes de divorci amb la Unió Europea (UE), es corre de la mà de la lliura. La moneda britànica, que s'havia disparat fins a un màxim de sis mesos enfront del dòlar davant les expectatives que la 'premier' rubricaria, junts amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, les línies mestres d'aquesta fase del Brexit, es va desplomar després de les notícies que no hi havia l'esperada 'fumata blanca'.

Amb el capítol de la factura que haurà d'assumir el Regne Unit pràcticament tancat -entre 45.000 i 55.000 milions d'euros-, l'escull ha estat buscar, sense èxit, una fórmula perquè el Brexit no suposi tornar a una 'frontera dura' entre Irlanda i Irlanda del Nord. Ara tenen 10 dies per acostar postures, de manera que la moneda britànica seguirà ballant al so de les notícies que arribin des d'aquest front.

D'antuvi, el cable (lliura/dòlar) opera entre els 1,3440 i els 1,3450 dòlars, i ha esborrat part dels guanys dels últims dies. Des d'un punt de vista tècnic, la moneda ha trobat suport en l'àrea dels 1,3430 dòlars, però segueix molt vulnerable a les vendes en el curt termini, indica Michael Hewson, analista de CMC Markets. Quant al seu encreuament contra l'euro, s'ha depreciat de nou a prop d'un 0,8% després de les notícies ,ja que "el mercat estava clarament posicionat per un gran avanç en les converses Brexit", indiquen analistes de Danske Bank.

És la relació futura i, en particular, la garantia que s'evita que el país es precipiti per un penya-segat després de l'abandonament del club europeu, cosa que realment ha de determinar les perspectives a llarg termini per a la lliura

Aposten des del banc d'inversió danès perquè la lliura segueixi operant a la baixa contra la moneda europea, a mesura que "els inversors paeixin la decepció". "Segueix sent incert si els problemes restants es poden resoldre abans de la cimera de la UE del 14 de desembre, on 'els Vint-i-set' determinaran si les negociacions poden passar a la segona fase".

"Mantenim la visió que, si bé un acord sobre el divorci (primera fase) és important i necessari per continuar amb les negociacions, és la relació futura i, en particular, la garantia que s'evita que el país es precipiti per un penya-segat després de l'abandonament del club europeu, cosa que realment ha de determinar les perspectives a llarg termini per a la lliura", assenyalen aquests experts. I aposten que, per aquest motiu, el lliura es mantingui en rang contra l'euro entre les 0,8650 i les 0,9000 lliures durant els pròxims dos mesos.

TRANQUIL·LITAT EN EL EURO I EL DÒLAR

A part del moviment enfront de la lliura, la moneda comunitària s'ha mantingut tranquil·la en el seu encreuament contra el dòlar, operant al voltant dels 1,1850 dòlars, sense grans canvis, tot i que el panorama en la moneda dels EUA era favorable a les compres . No obstant això, l'avanç legislatiu al Senat de la reforma tributària de Donald Trump no va acabar de convèncer els alcistes en el dòlar.

Hussein Sayed, analista d’FXTM atribueix aquest comportament al fet que els inversors encara estan ansiosos sobre com el Senat conciliarà la seva proposta de llei amb la Cambra de Representants abans que el president Trump la firmi. "No hi ha dubte que les diferències entre les dues Cambres són enormes. No obstant això, als republicans els convé tancar el tracte, o s'arrisquen a perdre la majoria a les eleccions de novembre de 2018, i és per això que sembla que és només qüestió de temps abans que la proposta final arribi a Trump per als seus benediccions finals", indica l'analista.

"Aquest escenari probablement continuarà brindant suport al dòlar durant la resta de 2017, amb qualsevol retrocés vist com una oportunitat per als alcistes", explica l'analista. No obstant això, "les perspectives a llarg termini poden no ser tan brillants, especialment que els rendiments dels bons a llarg termini no reflecteixen l'optimisme dels mercats borsaris. Els rendiments dels bons nord-americans a 10 anys es negocien per sota del 2,4% la matinada de dimarts i la corba de rendiment continua aplanant", avisa l'expert d’FXTM.

Noticias relacionadas

contador