• L'indicador general es va mantenir a l’1,8% en la principal economia de l'Eurozona
  • El president del Bundesbank, Jens Weidmann, va assegurar la setmana passada que els tipus no han de romandre tan baixos molt més temps
cbinflacion31

El comportament dels preus en l'economia alemanya alleuja la pressió sobre Mario Draghi i els seus col·legues al Banc Central Europeu (BCE). La inflació subjacent, sense energia ni aliments, de la principal economia de l'Eurozona, es va reduir una dècima al setembre fins a l’1,5% interanual.

  • 1,0656$
  • 0,11%

Això suposa més tranquil·litat per al BCE, que tindrà la seva propera reunió de política monetària el 26 d'octubre. L'organisme va assegurar a l'agost que a la tardor indicarà al mercat els seus plans sobre el programa de compres d'actius de 60.000 milions d'euros mensuals, dissenyat per prosseguir fins al desembre, "i més enllà si calgués", mentre que a les actes de l'última reunió va assenyalar que aquesta explicació passarà durant "els pròxims mesos".

Mentrestant, la pressió des d'Alemanya no ha cessat. I no només des de Wolfgang Schäuble, el més bel·ligerant amb la política del banc central, sinó també des d'altres figures destacades. La setmana passada, el president del Bundesbank, Jens Weidmann, va assegurar que els tipus baixos -que es queden al 0%- "no han de durar molt de temps. Els ajuts de la política monetària haurien de cessar de manera ràpida i consistent". No obstant això, ahir Mario Draghi ha reiterat que el 'diner gratis' seguirà durant "un llarg període de temps" fins i tot després de l'horitzó de les compres d'actius.

En aquest context, l'oficina estadística alemanya Destatis ha publicat avui la dada d'inflació definitiu de setembre, que confirma a l'1,8% interanual, igual que a l'agost. No obstant això, l'indicador que és una referència per al BCE per excloure la volatilitat de l'energia i dels aliments no elaborats, la inflació subjacent, es redueix una dècima fins a l'increment de l'1,5% respecte al mes de setembre de l'any anterior. De fet, els preus energètics es van incrementar un 2,7% amb l'any anterior. Tot i així, l'increment dels preus segueix molt per sobre de la mitjana del 0,5% de l'any passat.

Noticias relacionadas

contador