BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

La indústria del metall ha mantingut el seu "dinamisme continuat" durant el 2017, segons un estudi elaborat per la Pimec sobre l'evolució d'aquest sector a Catalunya.

En un comunicat aquest dijous, la patronal catalana ha indicat que durant l'any passat "el sector del metall va trepitjar l'accelerador" i va millorar el comportament positiu que anava registrant durant els últims anys.

Ha ressaltat que aquestes bones xifres han conduït al fet que l'any 2017 s'hagi convertit en "el millor any de l'actual cicle expansiu del sector, malgrat estar encara lluny dels nivells anteriors a la crisi".

L'organització ha assenyalat que la producció de la indústria catalana del metall ha crescut el 6% en termes reals i l'ocupació ha augmentat el 3,6%, fins als 155.870 treballadors.

El creixement superior de la producció real enfront de l'ocupació ha estat destacat per la patronal com "una xifra que il·lustra la pujada significativa de la productivitat del sector", que ha apuntat al fet que està estimada en un 2,3%.

El president de la Pimec Metall, Miquel Camps, ha demanat que "es valori la indústria del metall" i ha ressaltat que és una sortida laboral molt viable per als joves i que compta amb uns índexs d'ocupabilitat de gairebé el 100%.

contador