• Les noves comandes també van créixer a l'octubre, però a un ritme més lent, per la lentitud de presa de decisions
serviciosespa a

La incertesa de Catalunya i la tensió política existent ha passat factura al sector serveis espanyol. L'índex PMI Markit de sector serveis ha disminuït a l'octubre fins als 54,6 punts des dels 56,7 punts del mes de setembre. Malgrat això, ha mantingut un creixement marcat per les noves comandes.

Markit destaca que l'increment de l'activitat comercial va estar influït per l'augment de l'activitat dels clients, que va generar unes millors condicions de mercat, si bé la situació política a Catalunya va restringir aquest creixement.

Per activitats, el sector de correus i telecomunicacions va aconseguir l'augment més ràpid, seguit pel sector del transport i emmagatzematges.

Així mateix, les noves comandes també van créixer a l'octubre, però a un ritme més lent, per culpa de l'elevat temps que van trigar els clients en prendre decisions. A causa d'aquesta situació, les comandes pendents van augmentar, fins a arribar al ritme d'acumulació més ràpid des de juliol de 2015.

Markit explica que l'augment d'aquestes comandes pendents va provocar que les empreses contractessin personal addicional a l'octubre, fet que suposa que l'ocupació va augmentar per trenta-setè mes consecutiu.

Per la seva banda, el grau de confiança dels empresaris pel que fa a les perspectives de creixement es va mantenir optimista, tot i que el sentiment va caure fins al seu mínim de 13 mesos per la preocupació que genera la situació a Catalunya.

A més, es va produir un augment de les despeses del personal que va repercutir en un increment dels costos, si bé al sector d'hotels i restaurants es va donar l'increment més ràpid dels costos.

Noticias relacionadas

contador