BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

La Fundació Bancària Caja Navarra ha renunciat al seu lloc al consell de CaixaBank, segons la modificació anunciada el 17 d'octubre a l'acord del banc amb les fundacions hereves de les caixes d'estalvis que constituïen Banca Cívica.

Així, en comptes de proposar el nomenament de dos consellers en el banc català, proposaran un conseller a CaixaBank i un conseller a VidaCaixa, filial de CaixaBank, ha recordat l'entitat financera a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'objectiu és facilitar la reducció del nombre de consellers de CaixaBank per seguir la recomanació del Codi de bon govern a les societats cotitzades aprovat per la CNMV el febrer del 2015 i que fixa el nombre màxim aconsellable de consellers en 15.

CaixaBank té 18 consellers, després de reduir-ne un en l'última junta, i mantenir dos consellers designats per les caixes que en el seu moment conformaven Banca Cívica dificulta complir la recomanació de la CNMV i no resulta proporcional a la seva participació accionarial, segons ha argumentat el banc.

A més, el consell d'administració de CaixaBank ha acordat aquest dijous, a proposta de la comissió de nomenaments, el nomenament com a nou membre de la Comissió executiva de Xavier Vives Torrents.

Vives ha renunciat al seu càrrec de membre de la Comissió d'Auditoria i Control, i en el seu lloc s'ha nomenat Koro Usarraga Unsain.

contador