ep vicepresidente oriol junqueras comision parlamentaria

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

Els Pressupostos dels 13 departaments del Govern han superat els respectius debats a la totalitat que s'han celebrat durant aquesta setmana en les comissions legislatives del Parlament i ha estat possible gràcies als vots de la CUP.

En totes les comissions s'ha repetit el mateix esquema: les esmenes a la totalitat presentades per SíQueEsPot, PSC, PP i C's han estat rebutjades amb els vots de JxSí i el suport decisiu de la CUP.

La CUP ha facilitat el tràmit en totes les comissions, però no sense abans expressar les seves reserves sobre els comptes, que han qualificat de "continuistes i insuficients" en diversos dels debats celebrats en comissió.

El pròxim pas de la tramitació pressupostària és l'elaboració del dictamen final dels comptes, que està previst pel dimecres 1 de febrer a la Comissió d'Economia i Hisenda del Parlament.

Abans d'aquesta reunió de la comissió, el 28 de gener la CUP convocarà els seus òrgans per decidir si dóna o no l'aval definitiu als Pressupostos.

Els 'cupaires' i el Govern han mantingut nous contactes els últims dies en els quals el principal punt de fricció són els impostos: la CUP vol una reforma fiscal a l'IRPF, Patrimoni i Successions, però el Govern ho rebutja.

On sí tenen sintonia els anticapitalistes i el Govern és a negociar millores pel que fa a la renda garantida i en algunes demandes sobre les condicions dels professors d'ensenyament.

CONSELL DE GARANTIES

Si la CUP dóna el seu 'sí' als Pressupostos, el debat final està previst en un ple el 8 i 9 de febrer, però aquesta data podria arribar a ajornar-se un mes si els partits de l'oposició els porten al Consell de Garanties Estatutàries.

Partits com C's han explicat que preveuen fer-ho ja que tenen dubtes sobre la constitucionalitat de les partides dels Pressupostos relatives al referèndum.

contador