BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

La Cambra de Contractistes d'Obres de Catalunya (CCOC) ha constatat que els "elevats estocs, poca demanda i preus estancats" persisteixen fora de les grans ciutats i la costa catalanes, segons l'informe 2015-2016 presentat en la seva assemblea general, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

El document parla d'un mercat dual, amb zones en les quals pugen els preus per l'alta demanda estrangera o d'elevat poder adquisitiu, com és el cas de l'àrea metropolitana de Barcelona, altres grans ciutats catalanes i zones costaneres, especialment la Costa Brava, mentre que "a la resta" es manté l'atonia.

Els contractistes han repassat que la construcció residencial i d'edificis per a comerç, logística i turisme permeten la recuperació del sector, si bé els nivells d'activitat actuals de la construcció són d'entre el 10 i el 15% del que havien estat el 2007.

L'obra pública està en reculada des de principis del 2015 --el primer trimestre del 2016 la licitació ha caigut un 23% respecte al mateix període de l'any anterior--, la rehabilitació manté una demanda estable, i l'edificació d'oficines i industrial han perdut impuls.

La CCOC ha insistit que cal impulsar infraestructures amb tornada econòmic, social i ambiental, i que el sector de la construcció requereix un pla de xoc i plans a mig termini per a una recuperació progressiva.

contador