la-croissance-devrait-rester-solide-en-allemagne-au-2e-trimestre

La confiança empresarial a Alemanya es manté al maig després de caure de manera ininterrompuda els últims cinc mesos. La percepció de la situació econòmica actual va millorar lleugerament, mentre que les expectatives per al futur van ser tímidament pitjors. Així, l'índex IFO va llançar durant el cinquè mes de l'any la mateixa puntuació que a l'abril, 102,2 punts, segons publica aquest divendres el Centre per a Estudis Econòmics (CES) germànic.

Els resultats van ser pitjors a la indústria, llastats pel pessimisme que ronda al sector. No obstant això, els empresaris enquestats van reconèixer que la situació del mes de maig va ser positiva gràcies a l'augment de la demanda i de comandes pendents. Per la seva banda, l'ambient al sector serveis va millorar les perspectives futures entre els empresaris, però reconeixen estar menys satisfets sobre el seu acompliment actual.

En matèria comercial, la puntuació ha crescut marcadament gràcies a una gran consideració de la situació actual i les expectatives d'un augment dels preus. Per la seva banda, tant per a empresaris minoristes com majoristes, les perspectives futures van continuar sent moderades sota l'ombra de les tensions entre la Xina i els Estats Units i l'auge d'amenaces proteccionistes.

Finalment, la construcció va continuar imparable i va aconseguir cotes de confiança mai vistes. Els empresaris enquestats van mostrar una satisfacció molt alta per la situació actual dels seus negocis i van mantenir altes perspectives sobre el futur del sector.

Noticias relacionadas

contador