• Es tracta del seu pitjor lectura des de setembre de 2016
la-bundesbank-baisse-ses-previsions-de-croissance

L'escalada de les mesures proteccionistes recents implementades pels Estats Units davant dels seus veïns europeus ha minvat la confiança dels inversors alemanys sobre les perspectives econòmiques futures. Així ho mostra l'índex alemany ZEW, que s'ha situat al març als 5,1 punts enfront dels 17,8 del mes anterior. Un resultat per sota de la mitjana històrica a llarg termini de 23,6 punts i la seva pitjor lectura des de setembre de 2016.

Així mateix, la puntuació corresponent a l'actual conjuntura econòmica a Alemanya ha baixat fins als 90,7 punts des dels 92,3 del mes anterior. Per al conjunt de la Unió Europea (UE), les expectatives s'han desplomat fins als 13,4 punts, enfront dels 29,3 anteriors. La percepció sobre la situació actual també va caure per al total de la UE fins als 56,2 punts des dels 57,5 ​​de febrer.

"Les preocupacions sobre un conflicte comercial global encapçalat pels EUA ha fet més prudents els experts en els seus pronòstics", ha declarat el president del ZEW, Achim Wambach, assenyalant que la fortalesa de l'euro "també està posant obstacles a les previsions per a Alemanya, un nació dependent de les exportacions". No obstant això, el president del ZEW ha subratllat que, en tenir en compte la valoració de la conjuntura econòmica actual per part dels experts, les perspectives segueixen sent en gran mesura positives.

Noticias relacionadas

contador