• "El sistema financer és incomparablement més fort i segur", ha comentat
  • "L'economia global s'està recuperant de manera molt forta per primera vegada en una dècada", ha afegit
jerome-powell-gouverneur-a-la-fed

La Reserva Federal dels Estats Units (Fed) romandrà "alerta davant el desenvolupament de qualsevol risc per a l'estabilitat financera", segons ha comentat aquest dimarts el nou president del banc central, Jerome Powell.

Durant les seves primeres declaracions públiques després de la correcció que ha registrat Wall Street des dels seus màxims històrics, que ha provocat una històrica explosió dels indicadors de volatilitat, el banquer central ha enviat un missatge de tranquil·litat als mercats.

"Quan vaig entrar al Consell de Governadors (de la Fed) el 2012, la taxa d'atur era al 8,2% (actualment, al 4,1%)", ha recordat Powell. "Des de llavors, la política monetària ha donat suport a la recuperació del mercat laboral i el retorn al nostre objectiu d'inflació (2%)", ha afegit. I ha destacat que "el sistema financer és incomparablement més fort i segur, amb molt més capital i liquiditat, millor control del risc i altres millores".

Powell, durant la cerimònia de jurament del seu càrrec, ha afegit que "l'economia global s'està recuperat de manera molt forta per primera vegada en una dècada" i que la Fed es troba en el procés de "normalitzar gradualment els tipus d'interès i el seu balanç, amb la visió d'estendre la recuperació i sostenir la consecució dels seus objectius". A més, ha apostat per "preservar els guanys fonamentals de la regulació financera i assegurar que les nostres polítiques siguin tan eficients com sigui possible".

Noticias relacionadas

contador