LLEIDA, 24 (EUROPA PRESS)

El conseller de Territori, Josep Rull, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, han inaugurat aquest diumenge dos nous trens de la línia Lleida-la Pobla de Segur que començaran el seu servei aquest mateix dilluns.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, el nou material mòbil donarà un impuls a la línia, amb un servei que triplica l'oferta actual i amb una millora en la velocitat comercial, ja que el temps del trajecte es redueix en 15 minuts i passa a ser d'una hora i 35 minuts.

Les millores també inclouen una reducció en la tarifa amb rebaixes en els abonaments de deu viatges de fins al 37% i l'equiparació del preu del bitllet senzill del tren i del bus.

Rull ha afirmat que el tren de La Pobla és "la història de la mobilització de la gent d'un territori que mai s'ha rendit", i ha assenyalat que l'Estat volia tancar aquesta línia però que les institucions catalanes i, sobretot, la gent del territori, van lluitar per mantenir-la.

El conseller també s'ha pronunciat sobre el retard de dos mesos i mig de l'estrena dels trens: "Ha costat perquè hi ha hagut unes dificultats administratives incomprensibles per part de l'Estat i per recórrer dos quilòmetres dels 89 que té la línia ens ha fet passar per totes les vicissituds".

DEU TRENS DIRECCIÓ BALAGUER

Ticó ha indicat que l'oferta ferroviària passarà de quatre a deu expedicions per sentit, entre les 5.25 i les 22.25 hores, i els divendres fins a les 22.55 hores.

Els dissabtes s'oferiran nou expedicions per sentit, sis més que ara, entre les 6.20 i les 22.10 hores, i els diumenges i festius els viatgers disposaran de nou trens d'anada i deu de tornada, entre les 6.20 i les 22.25 hores.

Respecte al corredor entre Lleida i La Pobla, l'oferta ferroviària es quadriplica: a partir de dilluns, en lloc d'un, hi haurà quatre serveis per sentit els dies laborables per cobrir les necessitats de mobilitat entre les 5.25 i les 19.30 hores --les 20.50 hores els divendres--.

Els dissabtes, l'oferta entre Lleida i La Pobla es duplica amb dos trens per sentit entre les 7.50 i les 19.00 hores, i els diumenges es triplica amb tres trens per sentit, entre les 7.50 i les 19.30 hores.

REBAIXES DE FINS AL 37% EN ABONAMENTS

Segons la Generalitat, per racionalitzar les tarifes, s'unifica el preu del bitllet senzill per viatjar tant amb tren com en bus, fet que comporta un estalvi econòmic ja que el preu de referència escollit ha estat el més baix.

Els abonaments de deu viatges també es modifiquen, els municipis pertanyents de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Lleida --des de la capital del Segrià fins a Àger-- disposaran de la gamma de títols integrats més barats.

Per a la resta de comunicacions --des de Cellers-Llimiana fins a la Pobla de Segur-- la rebaixa del preu és del 37% ja que la Generalitat assegura que el preu s'ha calculat en coherència amb la continuació del sistema integrat.

Els nous trens tenen una longitud aproximada de 50 metres i una capacitat màxima per a 201 passatgers, 104 seients, té endolls per carregar aparells electrònics i estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

contador