MADRID, 26 (EDIZIONES/Portaltic)

Google sap de la importància de la tarifa de dades i de la recerca incansable de wifi per part dels usuaris. Per aquesta raó, des de Mountain View ja treballen en un Maps només per a wifi.

Tot i que encara no s'ha anunciat l'opció, alguns usuaris ja han pogut veure l'aplicació en la seva configuració de Google Maps, segons recull TechCrunch. La nova aplicació permet carregar la informació a través de senyals de wifi i estalviar el consum de dades. Tot i que, això sí, notifica que es consumirà una petita quantitat de dades.

La manera 'només wifi', per tant, manté les funcions del GPS però les dades només es descarreguen quan es detecta una connexió a xarxes wifi. L'aplicació es pot activar de manera puntual quan calgui o quan es vulgui "estalviar" o deixar-lo activat de manera permanent, des de l'apartat d'"ajustos".

La nova versió de Google Maps, explica la companyia en el blog de notícies, també té àrees d'interès on hi ha activitats i coses per fer. N'hi ha prou amb obrir l'aplicació i buscar les zones ombrejades de color taronja, acostar-les i conèixer què es pot fer. "Determinem àrees d'interès amb un procés algorítmic que ens permet destacar les àrees amb més concentració de restaurants, bars i botigues", expliquen des de Mountain View.

contador