• El rècord històric de la moneda digital està, per ara, al voltant dels 7.600 dòlars
Lloyd Blankfein Goldman Sachs

Goldman Sachs s'ha sumat als analistes que pronostiquen que el recent ral·li del bitcoin, que ha sumat gairebé 2.000 dòlars al seu valor en escassament una setmana, com a destinació els 8.000 dòlars. Després que diumenge passat l'anomenat 'or 2.0' voregés els 7.600 dòlars, el banc d'inversió ha publicat el seu pronòstic per a la moneda digital i aposta perquè abans que acabi 2017 prolongui la seva figura fins aquest preu, cosa que significaria una apreciació del 700 % en un any.

El bitcoin, que ha corregit la seva cotització durant les últimes hores fins a deixar una breu caiguda per sota dels 7.000 dòlars, presenta les condicions per prosseguir el seu avanç fins, almenys, els 7.941 dòlars, indiquen els analistes de Goldman Sachs en una nota per a clients, un objectiu de preu que comparteixen analistes d’FXTM. "El patró de les últimes pujades indica que es poden perllongar fins, almenys, els 8.000 dòlars", també pronostica Hussein Sayed, analista del broker. Altres experts són encara més agosarats i apunten a pujades fins, almenys els 10.000 dòlars, però no serà fins a 2018.

En confirmar-se les prediccions d'aquests experts, el bitcoin rubricaria aquest any amb un rècord que superaria en 3.000 dòlars les prediccions que moltes empreses d'inversió esbossaven per a la divisa virtual fa tot just tres o quatre mesos. Abans de l'estiu es considerava que la moneda digital tancaria l'any al voltant dels 5.000 dòlars. No obstant això, des de principis d'octubre la moneda criptogràfica s'ha embarcat en una tendència ascendent que l'ha portat a superar en 2.600 dòlars aquest pronòstic.

Així, Goldman Sachs ha revisat les seves apostes per al bitcoin a les notes que regularment publica per a clients des de, precisament l'estiu passat. A més, el seu vaticini arriba en un moment en què el bàndol d'inversió nord-americà està considerant obrir un vehicle basat en les moneda digital, per si això fos poc, la seva influent CEO, Lloyd Blankfein, ha marcat un to neutral per al bitcoin, declarant-se "obert "als actius digitals en recents declaracions i entrevistes.

DETRACTORS

"He après a través dels anys que hi ha moltes coses que funcionen bastant bé i que no estimo", va dir a Bloomberg la setmana passada, sense anar més lluny. És un dels poques primeres espases de la banca i inversors institucionals que s'aparten del corrent generalitzat d'alarma. La setmana passada, Mohamed El-Erian, conseller econòmic cap d'Allianz, i el CEO de Credit Suisse Group, Tidjane Thiam, van carregar contra la moneda criptogràfica.

El-Erian va insistir en la idea que ja ha exposat en altres ocasions que el bitcoin no es pot considerar una divisa i que, com a molt, arriba a ser un 'commodity'. Les monedes habitualment acumulen valor, però han de ser predictibles i estables perquè puguin usar-se com un mecanisme d'intercanvi, ha assenyalat El-Erian. "El bitcoin encara no ha arribat a aquest estatus perquè encara tracta de trobar aquesta estabilitat", ha subratllat l'exCEO de PIMCO. A més, va redoblar el seu anterior advertiment que l'actiu virtual està sobreapreciat.

Menys amable va ser Thiam que va assenyalar que "és la pura encarnació d'una bombolla". "Amb tota la informació al nostre abast, l'única raó per comprar o vendre bitcoin avui dia és per fer diners", va comentar en declaracions des de Zuric.

Noticias relacionadas

contador