ep gas natural fenosa
Gas Natural fenosa

MADRID, 22 (EUROPA PRESS)

Gas Natural ha completat la venda de Gas Natural Vendita Italia (GNVI), empresa de comercialització de gas i electricitat del grup a Itàlia, a Edison, després de rebre l'operació l'aprovació de les autoritats de competències europees, ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'energètica ja havia tancat a principis d'aquest mes també la venda de la seva distribuïdora de gas a Itàlia a 2i Rete Gas, així com de Gas Natural Italia (GNI), empresa que prestava serveis corporatius a les activitats del grup espanyol al país transalpí, després de comptar amb el vistiplau de les autoritats de competència a Itàlia.

El passat mes d'octubre, Gas Natural Fenosa va arribar a un acord amb 2i Rete Gas i Edison per a la venda dels seus actius a Itàlia per un import total de 1.020 milions d'euros, amb unes plusvàlues netes de 190 milions d'euros, que es comptabilitzaran en el seu conjunt en aquest exercici 2018.

En concret, va acordar la venda a 2i Rete Gas, filial de F2i i participada pel fons Ardian, de la seva participació del 100% en Nedgia, la companyia de distribució de Gas Natural Fenosa a Itàlia, juntament amb el 100% de Gas Natural Italia per 727 milions d'euros.

Paral·lelament, traspassava a Edison, filial de la francesa EDF, el 100% de la seva participació accionarial en Gas Natural Vendita Itàlia (GNVI) per 293 milions d'euros.

Com a part de l'acord, s'incloïa un contracte de subministrament de gas a llarg termini garantit d'11 teravats hora (TWh) anuals a partir de finals del 2020, la transacció dels quals Gas Natural Fenosa preveu completar durant el primer semestre d'aquest any.

Aquestes desinversions s'emmarcaven en l'estratègia d'optimització de la cartera de negocis de Gas Natural Fenosa i de la revisió contínua de les seves activitats i geografies considerades com no estratègiques.

contador