ISE-SHIMA (JAPÓ), 27 (Reuters/EP)

Els líders del G-7 --Regne Unit, el Canadà, França, Alemanya, Itàlia, Japó i Estats Units-- han assegurat en un comunicat que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea suposaria un seriós risc al creixement econòmic global.

"La sortida del Regne Unit de la Unió Europea revertirà la tendència cap a un millor comerç i inversió globals i els llocs de treball que això comporta, i és un greu risc afegit al creixement", han indicat, en l'única referència que es fa sobre el referèndum que es farà al país el pròxim 23 de juny en tot el document.

Tot i que aquest tema no formava part de l'agenda de la cimera, el Govern britànic ja va dir que esperava que es tractés en les converses paral·leles a la reunió i, en la compareixença posterior davant dels mitjans, Cameron ha insistit que la seva posició coincideix amb la de les principals potències.

El 'premier' britànic ha advocat perquè el Regne Unit segueixi com at part d'una Europa reformada i ha negat que, com ha assegurat aquesta setmana un antic assessor, defensi a l'ombra l'anomenat 'Brexit'. "Mai he estat un 'brexitista' a l'ombra", ha sentenciat.

El president de França, François Hollande, també ha apuntat que la ruptura entre el Regne Unit i la UE serien "males notícies" per a tot Europa, entre d'altres raons perquè desencadenaria una fuga de capitals i el trasllat d'algunes activitats.

Per la seva banda, la cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, ha matisat que els líders del G-7 no havien parlat directament sobre el 'Brexit', tot i que ha afirmat que sí hi ha consens entre tots acosta de la seva posició: que Londres segueixi en el bloc europeu.

contador