MADRID, 27 (EUROPA PRESS)

El conseller delegat d'Abertis i president de Cellnex, Francisco Reynés, ha estat guardonat amb el Premi Tiepolo 2016 que atorguen conjuntament la Cambra de Comerç i Indústria italiana (CCIS) i la CEOE, segons han informat ambdues patronals.

Amb aquest premi busquen reconèixer la trajectòria d'empresaris que amb el seu "constància i esforç potencien les relacions econòmiques entre Espanya i Itàlia i contribueixen decisivament a difondre en el món la imatge dels dos països".

En la present edició dels premis també ha resultat guardonat el president de la companyia d'informàtica i electrònica de consum Esprinet, Francesco Monti.

El jurat que decideix els premis, que es lliuraran en les pròximes setmanes, està integrat per periodistes de mitjans de comunicació espanyols i per corresponsals a Espanya de mitjans italians.

Reynés rebrà el Tiepolo poc després que Abertis tornés al mercat italià després de comprar la majoria del capital de A4 Holding, societat concessionària de dues autopistes del país, per uns 594 milions d'euros.

Alhora, Cellex, la filial cotitzada de torres de telefonia mòbils d'Abertis, ha realitzat inversions a Itàlia per uns 800 milions d'euros des de la seva constitució fa tres anys.

Així, actualment, el país transalpí és el primer mercat de la companyia, ja que explota un total de 8.000 torres.

Amb anterioritat a la seva etapa a Abertis i Cellnex, Reynés ha estat director general de Criteria CaixaCorp, el holding empresarial de CaixaBank.

En la seva trajectòria professional també ha format part dels consells d'administració de Gas Natural Fenosa, Aigües de Barcelona, Segur CaixaHolding, Boursorama, Adeslas i Port Aventura.

contador