ep ministrefoment inigola serna
El ministre de Foment, Íñigo de la SernaEUROPA PRESS

BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha assegurat aquest divendres que vetllarà per que es compleixi la proporció d'una llicència de vehicle de lloguer amb conductor (VTC) per cada 30 taxis després que dues sentències del Tribunal Suprem atorguessin les 80 primeres llicències de VTC de les 10.000 que es calcula s'aconseguiran per via judicial.

"Aquestes sentències i unes altres que vindran vénen d'un buit legal entre 2009 i 2013, però això no va a tornar a passar", ha dit De la Serna en declaracions als mitjans a Barcelona.

I és que aquestes sentències deriven de la liberalització que va registrar el sector entre 2009 i 2013 i, tot i que l'actual Govern espanyol va tornar a regular-ho aquest any imposant un ràtio d'una llicència de VTC per cada 30 de taxi, aquesta quota no va ser efectiva fins que el canvi legal no es va desenvolupar reglamentàriament en 2015.

El ministre ha recordat que no és el Govern de l'Estat qui atorga les llicències, sinó les comunitats autònomes, si bé des del Ministeri de Foment s'estan treballant mesurades perquè VTC i taxi convisquin.

En aquest sentit, Foment ultima mesurades per evitar especulacions amb les llicències que s'atorguin prohibint la seva venda en els dos anys següents, i obligarà les VTC a donar compte en un registre públic de tots els seus serveis, per garantir que compleixen amb el requisit de contractació prèvia i evitar que circulin pels carrers a la recerca de clients.

contador