ep vias
VíasEUROPA PRESS

TARRAGONA, 18 (EUROPA PRESS)

El Ministeri de Foment procedirà "obligatòriament a desmantellar-ne" la via actual entre Cambrils, Salou i PortAventura, així com els rails, travesses i esteses elèctriques, per donar compliment a la declaració d'impacte ambiental (DIA).

Així consta en la resposta a una pregunta del diputat d'ECP al Congrés Fèlix Alonso, consultada per Europa Press, en la qual el Govern central afegeix que no té constància de cap petició formal de la Generalitat per traspassar aquesta línia.

I és que segons la llei estatal 38/2015 del Sector Ferroviari, la Generalitat pot assumir l'explotació d'aquesta infraestructura ferroviària si aquesta queda desafectada per part del Govern central, però ha de sol·licitar el traspàs formalment.

Per la seva banda, fonts de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat han assegurat a Europa Press que la Generalitat sí ha realitzat la petició formal per al traspàs de la línia.

Aquesta actuació s'emmarca en l'engegada de la variant Vandellòs-Vila-seca/Perafort del Corredor Mediterrani, que comporta el desmantellament d'aquesta línia.

En una anotació en Twitter, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha celebrat la mesura: "Salou aconsegueix una reivindicació històrica eliminant les vies del tren del mig de la ciutat, fent desaparèixer una barrera per al normal funcionament de la vialitat, el perill i les molèsties per a les persones. Així mateix, es manté la connexió ferroviària des de l'estació de Salou-PortAventura".

No obstant això, la plataforma Promoció del Transport Públic (PTP) ha lamentat en un comunicat que la línia no es converteixi en un tramvia que connecti les principals poblacions de la Costa Daurada i Tarragona.

"Considerem que la pèrdua de l'actual corredor ferroviari resultaria irreversible. Si el servei desapareix, també ho farà la demanda actual, i si les vies s'aixequen serà molt més car reposar-les", ha sostingut la plataforma.

contador