ep fcc serveineteja viriabarcelona
FCC, servei de neteja viària de BarcelonaFCC

BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha arxivat les diligències d'investigació a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) iniciades com a conseqüència de la denúncia presentada per l'Ajuntament de Badalona en relació amb unes suposades irregularitats en la gestió del contracte de neteja viària i recollida de residus urbans, ha informat la companyia aquest dimarts en un comunicat.

A la fi de 2016, l'Ajuntament de Badalona va anunciar que portaria a la Fiscalia un suposat frau de l'empresa adjudicatària de fins a 12,8 milions d'euros en el servei de neteja viària i recollida d'escombraries entre maig de 2010 i desembre de 2015.

El consistori va encarregar una auditoria que va detectar "greus irregularitats" en concloure que FCC va poder haver incomplit les seves obligacions en la prestació de determinats serveis i que, a més, es podrien haver produït uns importants sobrecostos.

Després de l'arxiu de la denúncia, la companyia ha considerat que es posa de manifest que no existeix cap indici sobre la base del que atribuir a FCC la comissió de cap il·lícit penal i "deixa patent la falta de rigor" de les conclusions de l'informe en el qual es basava l'Ajuntament per iniciar l'expedient informatiu.

Segons FCC, no existeix base fàctica per sostenir que s'estiguessin facturant conceptes inexistents, la qual cosa posa en valor l'opinió i dades aportades pels tècnics municipals de l'Ajuntament.

"ATAC SENSE FONAMENT"

L'empresa ha indicat que ha considerat sempre la denúncia del consistori "un atac freturós de fonament que solament pretenia danyar la seva imatge i reputació".

Ha defensat que FCC ha complert des de l'inici amb les obligacions del contracte i ha prestat els serveis d'acord amb la legalitat vigent a cada moment, els plecs de condicions i les instruccions del propi Ajuntament, amb independència del grup polític al capdavant de la corporació, tot això, sempre en benefici de l'Ajuntament i dels interessos dels propis ciutadans.

"FCC s'ha defensat i es defensarà sempre de qualsevol atac o menyscapte de la seva reputació i bon nom", ha afegit, i ha assenyalat que es reserva exercir totes les accions legals al seu abast per restablir el seu honor, la seva imatge i exigir responsabilitats.

Com a part d'aquest dret a defensar el seu bon nom, FCC ha interposat recentment una demanda contra l'autor de l'informe municipal pels danys reputacionals ocasionats "com a conseqüència de les afirmacions difamatòries contingudes en aquest informe" que van ser ampliades per alguns membres de l'Ajuntament de Badalona i de les quals es van fer ressò múltiples mitjans.

contador