ep director comercialrenfe francisco canamer
El Director Comercial De Renfe, Francisco Cañamer EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

L'AVE compleix aquest divendres 25 anys des de la circulació del seu primer servei el 1992, any que va tancar amb 1,3 milions de viatgers, i en aquest quart de segle Renfe ha transportat més de 357,5 milions de passatgers en les seves línies d'alta velocitat.

"Fa 25 anys mai hauríem pensat que això seria possible", ha explicat el director Comercial de Renfe, Francisco Cañamero, en el marc del saló B-Travel, que se celebra en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

De fet, els serveis d'alta velocitat van tancar l'any passat amb un nou rècord històric, registrant 35,21 milions d'usuaris, un 5,3% més.

A més, el 20 de febrer del 2008 va entrar en servei la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona, una relació que ha estat utilitzada per més de 52,3 milions de viatgers, i en el seu novè any Renfe ha transportat 7,4 milions d'usuaris en el corredor Figueres-Barcelona-Saragossa-Madrid, un 6,3% més.

Quant al punt a punt entre Barcelona i Madrid, ha registrat més de 3,8 milions de passatgers, un 4,7% més, i l'any passat l'AVE va tancar amb una quota de mercat respecte a l'avió del 62,9%.

Cañamero ha destacat que el naixement de l'AVE ha suposat un canvi en els hàbits de viatjar i ha generat més mobilitat gràcies als seus 3.240 quilòmetres de xarxa, la qual cosa converteix Espanya en el segon país mundial amb la xarxa ferroviària d'alta velocitat més extensa després de Xina.

I és que els serveis AVE connecten 26 províncies espanyoles i 47 destinacions, donant cobertura al 67% de la població amb la circulació de 677 trens diaris, i compten amb la velocitat mitja comercial més alta del món, amb 222 quilòmetres per hora, alhora que són els més puntuals, després dels del Japó.

Cañamero ha indicat que més del 80% de la quota dels serveis d'alta velocitat procedeix de l'avió, i que el 67% del trànsit peninsular es mou amb tren, enfront d'un 23% que escull el mode aèri: "L'avió i l'AVE no són rivals, més aviat complementaris. El nostre competidor és el vehicle particular".

ALTA CAPACITAT

Ha explicat que el futur de l'alta velocitat no només passa per la velocitat, sinó també per l'alta capacitat, i per això Renfe incorporarà en els propers tres anys 15 unitats de 521 places que, en doble composició, permetran transportar més de mil passatgers.

Com a nous serveis, el Wifi gratuït ha arrencat en la línia d'alta velocitat de Sevilla, i passarà a implementar-se també en altres línies perquè el passatger pugui treballar, llegir i consultar el que necessiti a internet durant el trajecte.

contador