BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

Expominer, el saló internacional de minerals, fòssils i joieria, que es farà de l'11 al 13 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, organitzarà un cicle de xerrades divulgatives sobre mineralogia i ciències de la terra impartides per experts que aquest any girarà al voltant de l'aigua i la seva relació amb els minerals, ha informat Fira en un comunicat.

Així, l'investigador de l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua (Idaea-Csic), Ignasi Queralt, demostrarà la importància de la tistarita, un mineral ric en titani trobat únicament en un meteorit al golf de Mèxic i fa poc trobat també a gran profunditat a Israel.

El professor Jordi Llorca, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), impartirà una xerrada sobre la presència d'aigua més enllà de la Terra i de com els meteorits van poder influir sobre la presència de vida en el planeta.

L'investigador de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, Jordi Fraxedas, revelarà un mineral d'estructura gairebé desconeguda i abordarà la relació entre l'aigua i els motors moleculars, tema connectat amb el recent premi Nobel de Química.

La investigadora del Csic, Montserrat Torné, exposarà els grans reptes en la recerca de minerals, aigua i recursos energètics; mentre que Josep Maria Soler Matamala, també investigador del Csic, explicarà la interacció entre l'aigua i els minerals de les roques de l'escorça terrestre, entre d'altres.

Els dinosaures també seran protagonistes amb la xerrada d'Àngel Galobart, doctor a l'Institut Català de Paleontologia, que explicarà la seva presència als Pirineus.

contador