BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la Fundació Cercle d'Economia s'han sumat a l'Aliança per la Formació Professional Dual perquè l'ensenyament de nivell superior es combini al mateix temps amb activitats en empreses, han informat aquest dimecres en un comunicat.

Aquesta iniciativa, impulsada per la Fundació Bertelsmann, juntament amb la CEOE, la Cambra de Comerç d'Espanya i la Fundació Princesa de Girona, compte ja amb gairebé 300 adherits que donen suport a la possibilitat dels joves d'accedir al mercat laboral amb coneixements teòrics i pràctics.

Concretament, FGC ha signat un acord amb la Conselleria d'Educació per impulsar la Formació Dual en el sector ferroviari català, que ja té la inscripció de vuit alumnes en els cicles que ha ofert l'empresa pública.

El president de la companyia, Enric Ticó, ha assegurat que FGC consolida amb l'entrada en aquesta aliança el seu "compromís de desenvolupar una societat millor i que permeti als estudiants que entrin en contacte amb la cultura i tecnologia de l'empresa".

També s'ha pronunciat el vicepresident de la Fundació Bertelsmann, Francisco Belil, que ha remarcat la importància que "empreses públiques tan importants com FGC se sumin a aquesta aliança per establir col·laboracions entre tots els agents" per a així fomentar la consolidació de la Formació Professional a Espanya.

El president de la Fundació Cercle d'Economia, Carlos Cuatrecasas, també ha signat aquesta unió per adherir-se a la Formació Dual i ha destacat que accions com aquesta són les que permeten acabar amb problemes com l'atur juvenil, "un dels objectius de la nostra institució".

contador