• Luxemburg, Àustria i Eslovènia també rebran aquesta multa
ep union europea
PIXABAY

La Comissió Europea ha anunciat aquest dijous que porta Espanya davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea per no haver traslladat a temps les normes europees en matèria de contractació pública i concessions i que demanarà una multa diària de gairebé 186.000 euros fins que inclogui aquestes regles a la seva legislació.

Brussel·les ha explicat que el termini donat als Estats membres per transposar les directives en qüestió a les seves legislacions nacionals va expirar a l'abril de 2016 i que Espanya no ha complert encara amb el requisit, malgrat l'obertura d'expedient al maig de 2016 i un nou avís donat al desembre d'aquest mateix any.

Ara, l'Executiu comunitari ha decidit donar l'últim dels tres passos previstos en un procediment d'infracció i portar el cas davant la Justícia europea, en concret per les directives que afecten l'adjudicació de concessions i la contractació d'entitats als sectors de l’aigua, energia, transports i serveis postals.

Així les coses, els serveis comunitaris proposen al TJUE sancionar Espanya amb sengles multes de 61.964,32 euros i 123.928,64 euros per "cada dia" que transcorri entre la data de la sentència i la data en què aquestes dues directives hagin estat aprovades en la seva totalitat i estiguin plenament vigents al dret nacional.

A més d'Espanya, la Comissió ha decidit portar davant el TJUE pel mateix motiu altres tres estats membres: Luxemburg, Àustria i Eslovènia.

contador