• Aquesta taxa a l'Eurozona és de l’1,9% i el país amb la taxa d'ocupacions disponible més alta és República Txeca
ep trabajadores trabajador trabajo seguridad social oficina empleo

La taxa d'ocupacions disponibles a Espanya durant el tercer trimestre de 2017 va ser del 0,8%, xifra idèntica a la dels dos trimestres anteriors. Aquest percentatge el situa com la segona economia de l'Eurozona amb la taxa més baixa, segons les dades d'Eurostat, l'oficina d'estadística europea.

Segons l'enquesta que han publicat aquest dilluns, la taxa d'ocupacions vacants a l'Eurozona va arribar a una mitjana de l’1,9%, el mateix percentatge que dos trimestres anteriors. No obstant això, aquesta taxa és un 0,3% més gran del registrat durant el mateix període del 2016, quan s'ha situat a l'1,6%.

Per la seva banda, en el conjunt de la Unió Europea, la taxa de llocs de treball vacants durant el quart trimestre va ser del 2%, la mateixa dada que va registrar durant el trimestre anterior i una dècima superior a la taxa del primer trimestre de l'any, de l'1,9%. També es troba per sobre de l’1,7% del tercer trimestre de 2016. A la UE28, la taxa va ser de l’1,7% a la indústria i la construcció, i del 2,3% als serveis.

Entre els Estats membres per als quals es disposa de dades comparables, el país amb més vacants durant el tercer trimestre de 2017 va ser la República Txeca (4,1%), seguit de Bèlgica (3,6%), Alemanya (2,7%), Àustria i el Regne Unit (els dos 2.6%), els Països Baixos (2,5%) i Hongria (2,4%). En contrast, les taxes més baixes es van observar a Grècia (0,5%), Bulgària i Espanya (els dos 0,8%) i a Portugal (0,9%).

En comparació del mateix trimestre de l'any anterior i entre els estats membres les dades dels quals són comparables al llarg del temps, la taxa de vacants durant el tercer trimestre del 2017 va augmentar en vint-i-dos estats membres, es va mantenir estable en dos i va caure a Grècia (-0,3 punts percentuals), Romania (-0,2 pp) i Xipre (-0,1 pp). Els majors increments es van registrar a la República Txeca (+1 pp), Bèlgica i Àustria (ambdós +0,7 pp), Eslovènia (+0,6 pp) i els Països Baixos (0,5 pp).

Noticias relacionadas

contador