ep joan marti al costatnou transformador
Joan Martí, al costat del nou transformadorEUROPA PRESS

Endesa ha invertit 8,3 milions d'euros en aquesta instal·lació

BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

Endesa ha engegat la subestació de 'Facultats' a Barcelona, situada a la Zona Universitària, que està connectada a la xarxa d'alta tensió de 220kV i que proveirà 49.000 clients dels districtes dels Corts i de Sants-Montjuïc.

En una visita amb periodistes aquest dijous, el tècnic de subestacions de Barcelona, Joan Martí, ha explicat que amb la posada en servei d'aquesta nova instal·lació es podran reduir les aturades elèctriques i millorar el subministrament dels clients.

La companyia elèctrica ha invertit un total de 8,3 milions des que es va iniciar la seva construcció en el 2007, i s'ha aconseguit passar de la mitjana a l'alta tensió, de manera que queda connectada l'anella de transport de 220kV de la capital catalana.

El transformador que inclou la instal·lació se sumi al que ja estava operatiu des de maig, així que actualment la subestació compta amb dos transformadors connectats a la xarxa: un en alta tensió, i un altre en mitja tensió.

La instal·lació, compartida amb Red Eléctrica Española (REE), ja va començar a portar càrrega al març de 2016 i és subterrània íntegrament, per la qual cosa s'han incorporat diverses mesures de seguretat, moltes d'elles en la lluita contra el foc, i es preveu que en la superfície s'instal·lin equipaments municipals.

Així, el nou transformador incorpora sistemes actius de protecció antiincendi, barreres infrarojas i extinció sistemàticament d'aigua, entre uns altres.

La subestació de 'Facultats' queda connectada en alta tensió mitjançant dues línies de 220kV, propietat de REE, amb les subestacions de Collblanc, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), i en la Trinitat de Barcelona.

Amb aquesta instal·lació ja són 18 les subestacions que Endesa té en la capital catalana, totes elles connectades entre si, de manera que constitueixen una xarxa mallada de distribució elèctrica.

contador