• Les operacions s'acceptaran des del 12 d'abril, després de l'obertura de la borsa nord-americana
Winklevoss

La plataforma d'intercanvi de monedes virtuals Gemeni, dels bessons Cameron i Tyler Winklevoss, acaba d'obrir les portes de bat a bat a l'entrada de diners institucional al bitcoin. La borsa d'actius criptogràfics ha anunciat que iniciarà operacions en bloc amb la de Satoshi Nakamoto i l’ethereum, cosa que permet als grans inversors realitzar grans apostes i evitar, al mateix temps, que els preus embogeixin.

El mínim per entrar al mercat mitjançant el sistema de Gemini serà de 10 bitcoins i 100 ethereums, amb la informació comercial publicada 10 minuts després de l'execució de l'operació per evitar afectar el preu i la volatilitat del mercat. "La notícia ha esperonat la confiança al mercat, ja que no perjudicarà els petits inversors, que normalment són els que més pateixen els vaivens dels preus", assenyala Naeem Aslam, analista de Think Markets.

En un comunicat de premsa del 9 d'abril, Gemini va anunciar que aquestes operacions que es desenvoluparan fora dels seus llibres de comandes regulars arrencaran el 12 d'abril, poc després de l'obertura de Wall Street. Són una clara alternativa al fons cotitzat en la més operada dels actius de xifrat que no ha rebut l'autorització de la Securities Exchange Comission (SEC per les sigles en anglès), el supervisor dels mercats nord-americà.

SOROS I ELS ROCKEFELLER, TAMBÉ A PUNT

Aquesta informació arriba poc després que transcendís que dos dels fons d'inversió llegendaris de Wall Street estan a punt per assaltar la revolució de les monedes virtuals i la cadena de blocs. George Soros i la família Rockefeller s'han fet passos per començar a prendre posicions en aquest mercat.

Adam Fisher, que supervisa les inversions macro al Soros Fund Management, que mou 26.000 milions de dòlars i té seu a Nova York, va obtenir l'aprovació interna per comercialitzar monedes virtuals durant els últims mesos, segons persones familiaritzades amb el tema. L'empresa Venrock, per la seva part, propietat dels Rockefeller, ha anunciat un acord de cooperació amb l'empresa CoinFund que es dedica a les inversions en monedes criptogràfiques.

Les notícies animen modestament els preus del mercat, que s'enfila per sobre dels 260.000 milions de dòlars, encara que el bitcoin no acaba d'aconseguir reconquistar els 7.000 dòlars i se situa just per sota. L’ether sí que supera els 400 dòlars, amb una pujada de gairebé un 5%, però les alces es moderen al ripple i al bitcoin cash, que remunten entre un 1% i un 3%.

Noticias relacionadas

contador