• L'objectiu del 'taxi compartit' és "fidelitzar un públic que està sent atret" per Uber i Cabify
ep taxi madrid
EUROPA PRESS

La guerra del transport s'intensifica a Madrid. Els taxistes han fet un pas més en la particular croada que mantenen amb els serveis de lloguer de cotxe amb conductor (els cotxes amb llicència VTC), que a la capital presten les empreses Uber i Cabify, i ara van a competir amb ells el seu propi terreny. El sector ha arribat a un acord per impulsar el servei de 'taxi compartit' a la ciutat amb l'únic objectiu de "fer així enfront de la sobreoferta de VTC".

Es podrà compartir serveis des de nodes de transport (intercanviadors) i punts de gran afluència, i també practicar el carpooling (trajectes compartits)

Les organitzacions representatives del sector de taxi a la Comunitat de Madrid -Associació Gremial d'Acte Taxi de Madrid, Federació Professional del Taxi, Elit Taxi Madrid i Associació Madrilenya del taxi- han acordat aquest dimarts per unanimitat la inclusió del 'taxi compartit' a Madrid. Així ho han comunicat en una nota, en la qual asseguren que es tracta d'una "mesura procompetitiva" per fer front a empreses com Uber i Cabify i la seva "sobreoferta" a la ciutat.

Segons han explicat els taxistes, sota el paraigua d'aquesta mesura els usuaris podran compartir serveis des de nodes de transport (intercanviadors) i punts de gran afluència de públic a l'ametlla central a la perifèria, però, a més, podran practicar en qualsevol punt de Madrid el carpooling (trajectes compartits) mitjançant "la recollida, en temps real, d'un taxi que ja es troba carregat realitzant un servei, si l'usuari accepta un nou passatger per compartir el preu de la carrera".

Amb aquesta decisió, els taxistes madrilenys s'han avançat a altres ciutats espanyoles oferint un servei amb el qual volen atendre les necessitats dels usuaris adaptant-se a les noves formes de consum que s'estan imposant. Així mateix, els taxistes asseguren que amb el 'taxi compartit' podran "fidelitzar un públic que està sent atret pel sector VTC".

Recorda el sector que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes es va comprometre, al passat mes de febrer, a fer una petició a l'advocacia de la CAM per estudiar com regular l'activitat de vehicles de transport amb conductor, atès que "l’usuari ha de ser l'eix del servei de taxi". De fet, els taxistes han requerit en diverses ocasions l'adopció d'urgència de mesures procompetitives per al sector davant el negoci de Uber i Cabify.

Noticias relacionadas

contador