• Els Estats Units no restringeix de cap manera l'entrada de tals empreses xineses
chinaguerracomercial

Donald Trump no para pas aquí. El president dels Estats Units continua la seva croada contra la Xina per defensar una relació comercial justa entre els dos bàndols. Després de la imposició d'aranzels per valor de 150.000 milions de dòlars, l'Oficina de Representació Comercial dels Estats Units (USTR) medita proposar un tercer paquet de mesures proteccionistes per l'injust tracte que el gegant asiàtic ofereix a les grans tecnològiques nord-americanes.

En concret, Pequín obliga qualsevol companyia de computació en el núvol, com Amazon o Microsoft, a operar conjuntament i vendre les seves llicències a companyies xineses. D'aquesta manera, les empreses nord-americanes no poden impactar directament a cap consumidor xinès sense la intermediació d'altres competidors com Alibaba. En canvi, els EUA no limita de cap manera l'activitat d'aquests en sòl nord-americà.

Segons fonts pròximes a The Wall Street Journal, la USTR es troba formalitzant una queixa sota l'apartat 301 del Tractat de Comerç de 1974 en la qual mostra la seva contrarietat cap a aquesta situació.

Donald Trump va anunciar fa uns dies una nova sanció per valor de 100.000 milions de dòlars a productes xinesos, sota l'argument d'una violació dels drets de propietat intel·lectual nord-americans. Aquesta sanció, sumada als ja existents aranzels sobre les importacions d'acer i alumini, genera una ofensiva nord-americana de 150.000 milions de dòlars. La Xina, per ara, només ha vist el primer envit.

L'ECONOMIA XINESA CREIX PER SOBRE DE L'OBJECTIU DEL GOVERN

L'Oficina Nacional d'Estadística Xina (NBS) ha publicat aquest dimarts les dades relatives al creixement de la seva economia per al primer trimestre de 2018. El PIB s'ha expandit un 6,8% de gener a març, un resultat que supera en tres dècimes l'objectiu marcat pel seu govern i que compleix els pronòstics del mercat.

"L'economia nacional ha mantingut el seu moment de desenvolupament estable i sòlid, s'ha avançat en la transformació i optimització amb contundència, el comportament econòmic ha millorat i l'economia ha tingut un bon començament" d'any, va destacar Xing Zhihong, portaveu de la NBS , durant una roda de premsa a Pequín.

Noticias relacionadas

contador