ep estibadors
EstibadorsEuropa Press

Expressen el seu "absolut i enèrgic" rebuig al Reial decret Llei aprovat en Consell de Ministres

MADRID, 24 (EUROPA PRESS)

Els estibadors han ratificat el calendari de tres setmanes d'aturs en els ports que tenen convocat a partir del pròxim 6 de març després que el Govern espanyol hagi aprovat aquest divendres la reforma del sector, en considerar que es tracta de l'"única mesura de pressió" que els queda als treballadors del ram.

Així ho ha indicat la Coordinadora de Treballadors del Mar, el principal sindicat del sector, que a més ha apel·lat a la "responsabilitat i sentit comú" dels grups polítics perquè la norma no s'aprovi al Congrés.

En un comunicat, la formació ha expressat a més l'"absolut i enèrgic" rebuig dels treballadors al Reial Decret Llei aprovat pel Consell de Ministres d'aquest divendres.

"Es tracta d'una norma autoritària i abusiva, que no només va molt més enllà del que demana la UE, sinó que a més no respon la defensa dels interessos dels ciutadans, sinó la de les grans empreses, moltes d'elles multinacionals", denuncia el sindicat.

Per a la Coordinadora, la reforma "amaga un expedient de regulació d'ocupació pels 6.150 estibadors" i "només aconseguirà desestabilitzar una de les indústries molt pròsperes del país, un reducte en el qual desenvolupen la seva tasca alguns dels pocs col·lectius que mantenen condicions de treball decents".

Per això, consideren que "l'única mesura de pressió que els queda als treballadors per cridar l'atenció de l'opinió pública i dels grups polítics sobre aquest abús del Govern és exercir el seu dret a la vaga".

"Així ho faran a partir del 6 de març, com està anunciat", conclou el sindicat que coordina Antolín Goya. En concret, la convocatòria de Coordinadora, juntament amb CC.OO, UGT, CIG i CGT, comprèn nou dies d'aturs parcials que, en programar-se alterns, s'estendran durant tres setmanes. En concret estan previstos per a les hores imparells dels dies 6, 8, 10, 13, 15, 17, 20, 22 i 24 del pròxim mes de març.

contador