BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

L'Associació Espanyola del Gas (Sedigas) celebrarà dimarts que ve i dimecres a Madrid la seva trobada anual que, en aquesta edició, portarà per lema 'L'energia neta de gas' amb la previsió de 300 assistents, la majoria directius i alts directius.

A la trobada s'exposarà i debatrà sobre l'energia neta del gas i el paper que exerceix en la millora de la qualitat de l'aire de les ciutats, amb la disminució de contaminants tant en la seva mobilitat com en la seva climatització, aspectes clau per frenar el canvi climàtic.

L'acte inaugural comptarà amb la presència d'Antoni Peris, president de Sedigas, al costat de María Teresa Baquedano, Directora General de Política Energètica i Mines; Javier Ruiz Santiago, Vice-Conseller d'Economia, Ocupació i Hisenda de la Comunitat de Madrid;
José Antonio Díaz Lázaro-Carrasco, Coordinador General de Medi Ambient, Sostenibilitat i Mobilitat de l'Ajuntament i Joerg Koehli, Senior expert for gas and oil policies in Internal Energy.

La ponència magistral anirà a càrrec de David Carroll, president de la IGU, i Jonathan Stern, Chairman and Research Fellow, The Oxford Institute of Energy Studies.

El dimecres obrirà la segona jornada un representant de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic i, tot seguit, el president d'Enagás, Antonio Llardén, intervindrà per parlar sobre el sistema gasista espanyol.

La jornada comptarà amb un panell de Qualitat de l'Aire, amb la presentació de l'Informe Sedigas sobre qualitat de l'aire 2030, de la mà de Cristhian Nagl, expert en Qualitat de l'Aire de l'Agència de Medi Ambient d'Àustria, i Ramon Gavela, director general de CIEMAT.

El programa també compta amb una taula sobre Lideratge d'equips, amb Paula Farias, Ex-presidenta de Metges Sense Fronteres; una sobre Edificis sostenibles, amb Enric Ruiz-Geli, Tutor de Màster en l'Architectural Design Unit de la Barlett School of Architecture de Londres; i una ponència sobre L'Energia Neta del Gas i la Innovació, amb representants de Gas Natural Distribució, Naturgas Energia Distribució, Galp Energia Espanya i Cepsa Gas Comercialitzadora.

La clausura comptarà amb Antoni Peris, president de Sedigas, al costat d'un representant de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.

contador