• La rupia indonèsia prossegueix la seva caiguda fins al seu pitjor canvi en més de dos anys i mig
  • La rendibilitat del bo a 10 anys, per sobre del 3%, segueix pressionant els emergents
bandera_brasil brazil

Les divises emergents han patit una nova dosi de volatilitat i van camí a rubricar la seva pitjor setmana des de la victòria del president nord-americà, Donald Trump, en les eleccions de 2016. El real brasiler ha pres el relleu del peso argentí i la lira turca i tanca el trio de divises emergents que poden provocar un fort mal de cap a tres dels grans de l'IBEX: Banc Santander, Telefónica i BBVA. La moneda del Brasil amplia els seus mínims de dos anys aquest divendres, fins als 3,7118 reals per dòlar, pressionada per la prima de risc polític al país i per l'increment del rendiment del bo dels EUA a 10 anys, que supera el 3,1%.

La caiguda del real brasiler ha portat el banc central del país a posar el fre al seu prolongat cicle expansiu d'un any i mig i va mantenir dimecres els tipus sense canvis al 6,50%. Però ni tan sols aquest gest ha calmat les vendes en el real, mentre els inversors segueixen molt pendent de la cursa electoral davant les eleccions generals d'octubre.

Les últimes enquestes revelen que els candidats favorits del mercat de cara a les eleccions han quedat endarrerits i que l'expresident, Lula da Silva, lidera novament la intenció de vot. Segons els experts de Pantheon Macroeconomics, la prima de risc polític és un factor addicional que seguirà perjudicant el real, que s'ha desplomat un 10% des de finals de març.

LA RUPIA TAMBÉ IGNORA L'INCREMENT DE DEL SEU BANC CENTRAL

L'altra moneda que pateix aquest divendres és la rupia indonèsia, que també es llisca més enllà del seu pitjor canvi en més de dos anys i mig, fins a les 14,115 unitats per dòlar, ignorant completament l'increment de taxes emprès pel banc central del país a última hora de dijous, amb l'objectiu de subjectar la divisa.

L'entitat ha incrementat el tipus d'interès de referència per primera vegada des de novembre de 2014, com s'esperava, en un intent per reforçar la fràgil rupia. El Banc d'Indonèsia (BI) va augmentar la taxa de recompra inversa a 7 dies en 25 punts bàsics al 4,50%. Entre 2016 i 2017, el BI va reduir la taxa clau en 200 punts bàsics per intentar estimular els préstecs i accelerar el creixement econòmic.

Noticias relacionadas

contador