• El peso es manté per sota de les 20 unitats contra el dòlar
  • La moneda mexicana ha tocat mínims recents als 119,60 pesos, preus no vistos des del 9 de novembre
peso mexicano port

L'abandonament del dòlar dels EUA de l'anomenat ‘ral·li de Trump’ i les dificultats que viu la divisa nord-americana des de principis de gener, han donat un impuls alcista al peso mexicà, que es manté per sota de les 20 unitats contra el ‘bitllet verd’, després d'aconseguir esborrar les pèrdues acumulades des de les eleccions dels EUA. No obstant això, experts d'Ebury alerten que el ral·li en la divisa asteca no té la pinta “de durar gaire temps”.

A finals de la setmana passada, el peso s'apreciava fins a 19,600 unitats -màxim de tres mesos-, des d'on ha cedit prop d'un 0,4%, fins a preus encara per sota dels 20 pesos contra el dòlar. La recuperació des dels mínims històrics aconseguits el 19 de gener, per sobre de les 22 unitats no ha arribat només de la mà de les caigudes en el dòlar. Banxico ha emprès una sèrie d'accions de suport a la seva moneda que també han contribuït a la seva apreciació.

El Banc Central de Mèxic, ha incrementat els tipus d'interès de referència en 50 punts bàsics aquest mes de gener, fins al 6,25%, -nivell que no s'aconseguia des de març del 2009- i això ha provocat que la divisa es disparés un 0,7% després de l'anunci. La setmana passada, el banc central també va oferir un nou impuls al peso després de l'anunci d'un altre paquet de mesures per apuntalar la moneda, assenyalen els experts d'Ebury, que van ajudar a que la divisa liderés les divises amb millor rendiment de la setmana passada.

Ebury: “Mantenim cert escepticisme respecte les possibilitats que aquest ral·li del peso es mantingui en el temps"

“Mantenim cert escepticisme respecte les possibilitats que aquest ral·li es mantingui en el temps, vista la magnitud de la incertesa en el comerç i les inversions mexicanes davant del proteccionisme impredictible de Trump”, avisen els experts de la institució financera especialitzada en intercanvi de divises.

PROTECCIONISME DELS EUA

El president dels EUA, Donald Trump, per la seva banda, ha assenyalat, en recents declaracions a 'Reuters', que segueix mantenint el seu suport a l'aplicació d'aranzels sobre el país veí del sud, però ha refusat a donar detalls. “Mantenim un dèficit comercial de 70.000 milions de dòlars amb Mèxic, fet inacceptable”, ha expressat Trump.

No obstant això, el recentment nomenat secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin ha explicat recentment, en declaracions a la Fox, que els acords comercials amb el país asteca no variaran a curt termini i que l'administració Trump no planteja canvis immediats en el Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord (NAFTA per les seves sigles en anglès)..

Noticias relacionadas

contador