• L''or' de les monedes virtuals es desploma al seu pitjor preu des del 19 de maig
cbcriptodivisas

Els temors de companyies d'inversió com BlackRock d'un crac a les monedes digitals es fan realitat. La correcció que castiga el mercat de les monedes digitals durant les últimes setmanes ha acabat per acarnissar-se en el bitcoin, que ja ha cedit més de 1.000 dòlars des dels màxims del 11 de juny. L''or' de les monedes criptogràfiques s'ha desplomat un 38%, des del seu rècord de 3.018 dòlars, fins al seu pitjor registre en més de dos mesos, per sota dels 1.900 dòlars, preu no vist des de mitjans de maig. Hores després, ja es recupera un 10% i acaricia els 2.100 dòlars.

Però la caiguda no acaba aquí, el total del valor de mercat de totes les monedes virtuals en circulació, més de 800, segons dades de CoinMarketCap, ha perdut gairebé un 50% en només 30 dies. Concretament, del màxim assolit a mitjans de juny, i els 115.000 milions de dòlars, fins a poc més de 61.000 milions de dòlars.

El total de monedes virtuals ja es deixa un 50% en poc més d'un mes

Entre les 'criptos' més afectades per l'últim assot del retrocés que ha patit aquest florent mercat, també hi ha l’ether -la unitat de la xarxa ethereum-, que suma un altre 28% a la via baixista que fa diverses setmanes que està dominant el seu preu. Aquesta unitat ha perdut més d'un 200% des dels màxims de 400 dòlars assolits a mitjans de juny, enmig del furor pels actius virtuals. L’ether ha marcat un mínim d'un mes i mig, als 135 dòlars, tot i que ja es recupera gairebé un 10%, per sobre dels 170 dòlars. L'altra divisa en línia que també ha patit durant les últimes 24 hores ha estat ripple, que s'ha arribat a deixar un 25%.

VOLATILITAT 'NORMAL'

La realitat d'aquest mercat és que està encara molt verd i té uns volums molt reduïts, cosa que el converteix en terreny adobat perquè la volatilitat s'acarnissi amb els inversors. Els experts matisen que els abruptes vaivens dels preus són normals. En aquests termes s'ha expressat Bobby Lee, conseller delegat de la casa de canvi de moneda digital BTCC, que ha assegurat, en declaracions a 'CNBC', que el gir en la cotització de les divises criptogràfiques és d'allò més normal perquè és un mercat que dóna els seus primers passos i els preus encara no estan fixats.

Aquesta és la realitat de les monedes digitals que espanta a empreses tan solvents com BlackRock, que qualifica els gràfics dels actius virtuals com el bitcoin o l’ether d’"esgarrifoses". Durant la presentació de les previsions de la companyia nord-americana per la segona meitat de 2017 -que no contenen referències explícites al mercat de les 'criptos', el seu estrateg en cap, Richard Turnill va confessar als mitjans que "quan miro els gràfics em semblen esgarrifoses".

Davant d'aquest onada de vendes, els dubtes sobre quin impacte podria tenir l'últim retrocés més pronunciat dels preus es disparen. Turnill no creu que hi hagi una "amenaça per a la resta de mercats", arribat al cas d'una rectificació més profunda del valor d'aquests actius. "No hi ha evidència que si aquest preu baixi a zero demà, hi hagués alguna implicació financera més àmplia amb el temps", ha argumentat l'estrateg de BlackRock.

Noticias relacionadas

contador