ep tobias martinez cellnex
Tobías Martínez (Cellnex)APIE

Els Benetton es faran amb el 29,9% de Cellnex abans del setembre

SANTANDER, 21 (EUROPA PRESS)

El president i conseller delegat de Cellnex Telecom, Tobías Martínez, ha reconegut que li agradaria que Criteria Caixa incrementés la seva participació en la companyia i és partidari de comptar amb socis de referència espanyols, segons ha manifestat durant la seva intervenció en les jornades 'L'economia davant el blockchain. El que està per venir' organitzades per la Universitat Menéndez Pelayo (UIMP) i l'Associació de Periodistes Econòmics (APIE) aquesta setmana a Santander.

"M'agradaria que Criteria tingués una participació més gran, com qualsevol altre inversor espanyol, m'agradaria tenir alguns socis de referència espanyols", ha indicat Martínez, qui reconeix que en fer aquestes afirmacions "parla una mica més amb el cor que amb el cap".

En la seva opinió, seria desitjable que Cellnex comptés amb més socis espanyols a causa que és una companyia que "neix, resideix i opera a Espanya". "Si és una bona inversió per als inversors anglesos, francesos, italians i americans, dic jo que també serem un producte atractiu per a un inversor espanyol", ha assenyalat.

Criteria Caixa, que compta actualment amb una participació del 5% a Cellnex, és una companyia que "encaixa bé" amb el seu esquema i política d'inversions, segons Martínez. El 55% del capital amb el qual la companyia d'antenes de telefonia mòbil és Borsa es troba a mans d'inversors nord-americans, el 28% de britànics i la resta, repartit entre inversors francesos, alemanys i espanyols.

En qualsevol cas, el president de Cellnex ha assegurat que està "encantat" amb els inversors nord-americans, perquè n'entenen d'infraestructures, comunicació i inversions i han defensat fermament a l'empresa en la seva sortida a Borsa.

ELS BENETTON EXECUTARAN LA SEVA OPCIÓ DE COMPRA AQUEST ESTIU

D'altra banda, Martínez creu que la família Benetton executarà la seva opció de compra sobre el 29,9% de la companyia per prop de 1.500 milions d'euros entre finals de juliol i el mes de setembre.

"Podríem estar parlant de finals de juliol o els mesos d'agost i setembre, els temps no els podem controlar, però sí sé que no estem parlant de finals d'any", ha concretat Martínez, qui ha titllat els Benetton de ser uns socis "molt adequats".

"El grup Benetton ha gestionat de manera intel·ligent i encertada una diversificació del seu portafoli fins al punt que avui és un gestor d'infraestructures, i hi ha uns principis bàsics que entenen, encara que no siguin gestors d'infraestructures de telecomunicacions", ha explicat.

"Estem molt contents pel perfil inversor i perquè ha estat extremadament clar a reforçar el projecte de creixement, l'estratègia no canviarà, i perquè s'ha compromès amb una quantitat que és molt important".

Aquesta operació, que es va ratificar el passat 16 d'abril, s'emmarca dins de l'OPA que Atlantia i ACS van llançar sobre Abertis, matriu de la companyia d'antenes de telefonia mòbil. Atlantia va acceptar vendre aquesta participació de Cellnex a la família Benetton en no rebre una oferta millor en el termini fixat.

contador