cbpetroleorusia

Els preus del petroli pujaven aquest dilluns un 0,8% a primera hora (ara es desinflen i el barril Brent suma un 0,17%, fins a $53,87. El barril West Texas repunta un 0,57%, fins a $47,75 ) després de saber que el ministre de Petroli de l'Aràbia Saudita ha estat discutint la possibilitat d'estendre el pacte per retallar la producció més enllà de març de l'any que ve amb els seus homòlegs de Veneçuela i Kazakhstan.

La notícia de les converses, que van tenir lloc aquest diumenge, segons informa Reuters, va ajudar a compensar la pressió baixista sobre els preus del petroli enmig de les preocupacions que la demanda d'energia es veurà colpejada mentre duri l'huracà Irma.

L'huracà va afectar airebé 4 milions de llars i negocis a Florida aquest diumenge. Es pronostica que es degradarà i passarà a tempesta tropical mentre recorre el nord de la Florida i el sud de Geòrgia a mesura que avança aquest dilluns.

"El mercat petrolier va reaccionar a les converses saudites", va dir a l'agència Reuters Tomomichi Akuta, economista de Mitsubishi UFJ Research and Consulting a Tòquio. "La caiguda en l'activitat de refinació nord-americà també es compensarà amb un processament més alt en altres nacions, de manera que les preocupacions per una retallada substancial en la demanda de petroli s'estan esvaint", va afegir.

L'huracà Harvey -que va colpejar els Estats Units fa dues setmanes- va empènyer l'activitat de refinació nord-americà a mínims de set anys, però va respectar en gran mesura les plantes petrolieres i petroquímiques al llarg de la costa del Golf dels Estats Units. Algunes refineries estan reiniciant ara la seva activitat.

L'OPEP i altres grans productors, entre ells Rússia, van acordar reduir la producció de cru en 1,8 milions de barrils per dia fins a finals de març en un intent per fer baixar els inventaris mundials de petroli i donar suport als preus del petroli.

Noticias relacionadas

contador