• Técnicas Reunidas i Repsol són dues de les companyies que pitjor ho estan fent durant la sessió
  • La inversió mundial en energia va baixar un 12% el 2016, segons ha publicat l'agència
cbpetroleobajista1

El petroli aprofundeix en les caigudes i ja es deixa un 1%. El barril Brent cotitza a aquestes hores en 46,34 dòlars i el West Texas a 43,91 dòlars. La International Energy Agency (IEA) ha publicat que la inversió mundial en energia va caure un 12% el 2016, en el qual suposa el segon any consecutiu de descensos.

  • 15,44€
  • 0,46%
  • 7,52€
  • 1,42%
Técnicas Reunidas, l'activitat de la qual se centra a desenvolupar infraestructures per al sector petrolier, és aquest dimarts el pitjor valor de l'IBEX. Repsol també cau

La IEA ha especificat que els combustibles fòssils (el petroli i el gas) ja no són els majors receptors d'inversions al sector energètic. El seu informe anual World Energy Investment, l'agència explica que va ser el sector elèctric el que va rebre el major nivell d'inversions per primera vegada, incrementant el percentatge del 12% al 43% entre 2014 i 2016. En comparació, durant el mateix període, les inversions en petroli i gas van caure un 44%.

La inversió energètica mundial va ascendir a 1,7 bilions de dòlars el 2016, cosa que representa un 2,2% del PIB mundial. Per primera vegada, la despesa al sector elèctric a tot el món va superar la despesa combinat en petroli, gas i carbó. La despesa destinada a energia 'neta' va arribar al 43% de la inversió total, cosa que suposa un rècord, assenyala l'informe.

La Xina, el major inversor d'energia del món, va registrar una caiguda del 25% a les inversions en energia de carbó l'any passat i cada vegada més està impulsant la generació de xarxes d'electricitat neta, així com la inversió en eficiència energètica. Els EUA va registrar una "forta caiguda" de les inversions en petroli i gas, assenyala l'informe, fins al 16% de la despesa mundial. Índia va ser el mercat d'inversió energètica de més ràpid creixement, amb un augment del 7% gràcies a un fort impuls del govern per modernitzar i expandir el sector elèctric.

Fatih Birol, director executiu de la IEA, va dir que la seguretat energètica i els objectius ambientals són crítics, de manera que també ho són les inversions intel·ligents. Birol va afegir: "La bona notícia és que, tot i els preus baixos de l'energia, la despesa en eficiència energètica està augmentant gràcies a polítiques governamentals forts en mercats clau".

El president de la petroliera saudita Aramco, Amir Nasser, es va referir ahir dilluns a la forta caiguda de les inversions al sector petrolier. Nasser va assenyalar que aquest factor, juntament amb la falta de nous descobriments de jaciments de cru convencional generarà una escassetat de petroli a nivell mundial tot i el petroli d'esquist i dels recursos d'energia alternativa.

Cal destacar que Técnicas Reunidas, l'activitat de la qual se centra a desenvolupar infraestructures per al sector petrolier, és aquest dimarts el pitjor valor de l'IBEX (-1,7%). Repsol es deixa en aquests moments un 1%.

Noticias relacionadas

contador