• S'especula amb una extensió de les retallades fins a finals de l'any que ve
le-roi-salman-invite-sissi-en-visite-en-arabie-saoudite 20170606155433

El petroli es manté estable aquest dijous (barril Brent: -0,05%, 55,77 dòlars. Barril West Texas: -0,10%. 49,93 dòlars) davant les expectatives que l'Aràbia Saudita i Rússia ampliaran les retallades de producció. El president rus, Vladímir Putin, va dir aquest dimecres que l'acord de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i altres productors, incloent-hi Rússia, de reduir la producció de petroli per aconseguir augmentar els preus podria estendre fins a finals de 2018.

Aquestes declaracions de Putin van arribar abans d'una visita del rei saudita Salman a Moscou. "Putin i Salman probablement arribaran, però no anunciaran, un acord per estendre l'acord de producció de l'OPEP/no OPEP, encara que sigui amb el compromís de reduir les retallades", va dir la consultora Eurasia Group, segons recull Reuters.

El pacte sobre la reducció de la producció en gairebé 1,8 milions de barrils per dia va entrar en vigor el gener d'aquest any. Tot i això, hi va haver factors que van frenar els preus del cru, especialment el comportament dels productors de cru esquist nord-americans.

L'Administració d'Informació d'Energia (EIA, per les sigles en anglès) va dir a última hora d'aquest dimecres que les exportacions nord-americanes de cru van saltar a 1.980.000 de barrils per dia la setmana passada i van superar el rècord de 1,5 milions de la setmana anterior.

Més enllà dels factors de mercat a curt termini, els analistes de Barclays van dir que la demanda de petroli podria veure greument afectada per la millora de l'eficiència del combustible i l'augment dels vehicles elèctrics.

Noticias relacionadas

contador