ep pleparlament
Ple del ParlamentEUROPA PRESS

BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

El Ple del Parlament ha validat aquest dijous per unanimitat el decret del Govern, que amplia fins a vuit els supòsits excepcionals on els treballadors públics percebran des del primer dia el 100% de la retribució en cas d'incapacitat temporal.

El decret afegeix cinc supòsits nous als tres que ja recollia la normativa fins ara, i aquesta ampliació afecta tot el personal al servei de l'administració de la Generalitat, el seu sector públic i les universitats públiques catalanes.

Aquesta ampliació dels supòsits és un dels acords aconseguits entre el Govern i els sindicats CCOO i UGT el juny passat en la Taula General de Negociació de la Funció Pública.

La consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs, ha defensat que aquest decret és "un pas més en el compromís del Govern perquè els treballadors públics vagin recuperant els drets laborals", després de les retallades dels últims anys, i ha explicat que seguiran dialogant amb els sindicats per aconseguir nous acords.

El diputat de JxSí, Sergi Sabrià, ha afirmat que el decret fa realitat el compromís per "recuperar el que s'havia perdut" en condicions laborals dels funcionaris, encara que ha admès que estan trigant més del que voldrien.

Joan García (Cs) ha destacat que el decret recupera drets laborals dels treballadors públics, però ha advertit que no és mèrit del Govern ni de Borràs, a qui ha acusat de "ser qui pitjor ha tractat els funcionaris en els darrers anys, perquè ha generat una desprotecció" dels treballadors.

La socialista Alicia Romero també ha assegurat que l'acord no s'ha produït per voluntat del Govern, sinó "per la insistència dels sindicats i dels grups parlamentaris", i ha criticat que la mesura arriba tard.

El diputat de SíQueEsPot, Marc Vidal, ha sostingut que el decret es produeix "tard i malament", ja que creu que el Govern ha trigat cinc anys a intentar recuperar les condicions laborals dels funcionaris i que el decret no contempla al personal de Justícia.

La popular María José García Cuevas ha qualificat el decret d'insuficient, perquè considera que queden qüestions pendents per resoldre els drets laborals dels funcionaris, i ha demanat al Govern que "deixi d'interferir en la tranquil·litat i la seguretat jurídica dels treballadors públics", com creu que fa amb el referèndum de l'1-O.

El diputat de la CUP, Joan Garriga, ha celebrat que els treballadors s'han aconseguit a través de la negociació col·lectiva i que serveix per protegir-los en situacions d'incapacitat temporal, però ha reivindicat que "és un dret que hauria de tenir tot el conjunt de la classe treballadora".

contador