• El bitcoin es manté al voltant dels 4.100 dòlars després d'haver caigut per sota dels 4.000 dòlars
criptodivisas portada

El mercat de les monedes digitals segueix sotmès a una immensa pressió a l'arrencada setmanal, davant la incertesa generada per la probable prohibició del comerç amb aquests actius virtuals a la Xina. El país asiàtic no ha emès cap comunicació oficial, de moment, tot i que les informacions de mitjans tan prestigiosos com la revista 'Caixin' apunten en aquesta direcció, després que les autoritats monetàries ja hagin pres mesures contra les ICOs.

Les cases de canvi del gegant asiàtic estan a l'espera que el banc central del país es pronunciï, després que la informació publicada per aquest mitjà provoqués caigudes de més del 6,5% en el preu de la divisa virtual divendres passat. Segons informa 'Reuters', dos dels grans operadors amb monedes online, OkCoin i Huobi, no han obtingut cap resposta oficial del Banc Popular de la Xina.

De moment, el preu del bitcoin es manté al voltant dels 4.100 dòlars, però durant el cap de setmana, la moneda digital ha perdut momentàniament la barrera dels 4.000 dòlars. L’ether, la segona moneda en capitalització de mercat, se situa per sota dels 300 dòlars. En termes acumulats, les més de 850 monedes digitals existents, sumen 144.500 milions de dòlars, xifra allunyada de la marca històrica per sobre dels 180.000 milions de dòlars de fa tot just 10 dies.

La decisió d'il·legalitzar les ICOs, és només la punta de l'iceberg d'una nova sèrie de normes per a les divises virtuals

CORRECCIÓ DE SETEMBRE

Setembre arrencava per al mercat de les monedes virtuals amb una aguda correcció després del ral·li d'agost, durant el qual els actius digitals van escombrar totes les metes previstes, per assolir una marca històrica després d'una altra. Just després que el bitcoin depassés la barrera dels 5.000 dòlars, la prohibició que el Govern xinès havia fet de les Initial Coin Offerings (ICOS) ha provocat un crac en aquest mercat que es desploma, en termes acumulats, un 19%.

Però les males notícies no acaben aquí. La desfeta del 4 de setembre, el més gran de les ‘virtuals’ des del passat 15 de juliol, podria derivar en un retrocés molt més profund si el gegant asiàtic compleix amb la promesa d'aplicar encara més regulacions a la negociació amb monedes en línia. Segons informa el mitjà Yicai, i recull la CNBC, la decisió d'il·legalitzar l'emissió de tokens criptogràfics a canvi de fons per finançar projectes emergents en la tecnologia blockchain, és només la punta de l'iceberg d'una nova sèrie de normes per a les divises virtuals.

L'interès per les ICOs mostrat per inversors de tot el món per finançar el desenvolupament de noves startups i projectes de tota mena ha sofert una garrotada aquest dilluns després que el Banc Central de la Xina, després d'una investigació, hagi comunicat que penalitzarà estrictament la venda de monedes digitals i perseguirà possibles irregularitats en operacions ja finalitzades. A més, qui hagi venut aquest tipus de moneda digital al públic haurà de tornar els fons. Per tant, les plataformes d'intercanvi no podran canviar monedes procedents de ICOs i els bancs tampoc podran participar-hi, ja que les autoritats consideren que aquestes "han pertorbat seriosament l'ordre econòmic i financer".

Es tracta d'una dràstica mesura contra el 'boom' d'aquestes operacions que havien captat 1.600 milions de dòlars durant l'últim any. El seu funcionament consisteix en l'adquisició de 'tokens' o divises creades per una companyia en lloc d'accions. Basades en la tecnologia 'blockchain', s'han convertit en una forma ràpida de recaptar grans sumes de diners amb poca o cap supervisió reguladora.

Segons apunta Reuters, els bancs centrals tenen por de l'expansió d'aquestes divises digitals descentralitzades, ja que amenacen amb el final del monopoli que aquests exerceixen sobre l'emissió de diners. De fet, el supervisor dels Estats Units, SEC, també ha alertat sobre el risc d'aquestes operacions, si bé encara no les ha prohibit.

Noticias relacionadas

contador