• La divisa nipona ha fet una breu incursió per sota dels 109,00 iens
cbdolaryen123

Un ànim ombrívol domina als inversors davant l'escalada de tensió entre EUA i Corea del Nord. Les borses han notat la dentellada de la incertesa sobre si el president dels EUA, Donald Trump, passarà de l'atac verbal a una ofensiva militar i el mercat de les divises no és una excepció. Les monedes considerades refugi segueixen acumulant guanys i si el franc suís havia concentrat les compres en jornades anteriors, el ien pren el relleu amb un nou màxim de vuit setmanes contra el dòlar.

La divisa nipona ha fet una breu visita per sota de les 109,00 unitats per cada 'bitllet verd' nivells de preu no vists des del 9 de juny. El ien també ha ampliat els seus guanys contra l'euro fins al seu millor canvi en cinc setmanes, en els voltants dels 128,00 iens, no aconseguits des del 6 de juliol. La volatilitat ha estat elevada malgrat l'escàs volum de negociació a causa de la jornada festiva al Japó.

El franc suís, per la seva banda, s'ha embarcat en una jornada de consolidació i es canvia en les 0,9590 unitats contra el dòlar i en les 1,1299, contra l'euro, després de ser la protagonista el dimarts i el dimecres, en avançar un 1,1% contra el 'bitllet verd' i més d'un 1% també contra la moneda comunitària, l'increment més gran diari de la divisa suïssa contra l'europea des de la crisi de gener del 2015.

Només quan el Banc Nacional Suís va decidir aixecar el seu sòl canviari contra l'euro es va veure una reacció similar en la moneda del país. De fet, el franc suís no sol prodigar-se amb aquest tipus de rallies i la seva adreça "sol estar dictada per l'apetit del mercat per l'euro i el dòlar nord-americà", explica Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management. "Però quan les tensions geopolítiques estan en joc és un animal completament diferent", matisa. Això justifica que "la volatilitat del franc suís s'hagi disparat", afegeix.

A L'ESPERA DE LA INFLACIÓ

Encara que el conflicte entre Washington i EUA seguirà com a focus principal d'atenció entre els inversors, la publicació de la dada de l'IPC als EUA podria oferir un respir al dòlar. No obstant això, Lien indica que després dels comentaris pessimistes sobre la inflació dels presidents de la Fed de Chicago i St. Louis, Charles Evans i James Bullard, el màxim responsable de la Fed de Nova York, William Dudley, s'ha sumat al costat dels cauts sobre l'avanç dels preus, que ha qualificat de "molt febles". No obstant això sí que ha assenyalat que espera un repunt a causa de la flaquesa del dòlar i la millora dels salaris.

El dòlar podria recuperar el seu ímpetu contra el dòlar després de la dada d'inflació dels EUA

Així que, per a l'experta en divises, encara que la dada d'inflació millori, tal com espera el consens de mercat fins a l'1,8%, el dòlar es mantindrà sota pressió contra el ien, hagut al biaix negatiu "que la Fed manté sobre l'IPC, que no recolza que el supervisor monetari escometi la tercera pujada de preus prevista per aquest any". Sí que creu l'analista que el 'bitllet verd' podria rebre un impuls de curt termini especialment contra l'euro, fins als voltants dels 1,1700 dòlars.

Des d'un punt de vista de l'anàlisi tècnica, l'euro/dòlar s'ha mantingut en un estret rang en les últimes sessions, un clar moviment de consolidació dels forts moviments recents: la reculada després dels abruptes guanys i els màxims de 31 mesos per sobre dels 1,1900 dòlars. Però persisteix el risc que l'encreuament posi a prova el nivell dels 1,1616 dòlars.
"El biaix és negatiu en el curt termini per a la divisa europea després d'haver perdut els nivells dels 1,1700 i els 1,1830 dòlars", indica Michael Hewson, analista de CMC Markets. I així seguirà "mentre no tancament per sobre de la mitjana mòbil de 200 setmanes en els 1,1795 dòlars", afegeix Hewson. La lliura, per la seva banda, s'ha lliscat per sota dels 1,3000 dòlars. "Una ruptura per sota dels 1,2920 dòlars pot provocar noves caigudes cap a l'àrea dels 1,2840 dòlars", avisa l'analista de CMC Markets.

Noticias relacionadas

contador