• Javier Maroto afirma que hi haurà un "gest claríssim i merescut" cap a les vídues
  • Sobre les pensions mínimes, hi haurà una proposta perquè pugin "molt més del que s'havia anunciat"
ep javier marotoun actoppzaragoza
PP - Archivo

El Govern vol eximir del pagament de l'IRPF els pensionistes que cobren rendes anuals de fins a 17.000 euros perquè guanyin poder adquisitiu "per la via de no pagar aquest impost", segons ha explicat el vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto.

Actualment, el mínim exempt de l'IRPF està situat als 12.000 euros anuals. Els que cobrin menys d'aquesta quantitat, siguin o no pensionistes, no estan obligats a pagar l'impost.

"Mariano Rajoy ha eliminat l’IPRF per a tots els pensionistes que tinguin una pensió inferior a 860 euros al mes (xifra que equival a uns 12.000 euros anuals). Volem fer extensiva aquesta eliminació de l'IRPF fins i tot fins als 17.000 euros de pensió, és a dir, fer que més pensionistes guanyin poder adquisitiu per la via de no pagar l'impost", ha explicat Maroto en declaracions a TVE recollides per Europa Press.

El vicesecretari de Política Social del PP ha assenyalat que els anuncis que ha fet el Govern en relació a la pujada de les pensions de viduïtat i de pensions mínimes "van prenent cos".

Així, Maroto ha afirmat que hi haurà un "gest claríssim i merescut" cap a les vídues, amb una pujada de les pensions de viduïtat que "va més enllà del que estava previst". "Anem a veure el que dona de si el pressupost", ha dit.

Sobre les pensions mínimes, ha indicat que hi haurà una proposta perquè pugin "molt més del que s'havia anunciat", però dins de les possibilitats pressupostàries del Govern.

"ELS PENSIONISTES NO PODEN SER UN NÍNXOL ELECTORAL PER NINGÚ"

Maroto ha assegurat que les pensions no poden ser "nínxol electoral ni arma llancívola de ningú" i que els pensionistes han de ser objecte de "respecte". En la seva opinió, els grups parlamentaris estan "a temps" d'oferir solucions "dignes i sostenibles" per al sistema en el marc del Pacte de Toledo.

Pel que fa a la indexació de les pensions a l'IPC, una mesura que demanden partits de l'oposició i associacions de pensionistes i sindicats, Maroto ha insistit que tot just dos països de l'entorn espanyol mantenen aquesta fórmula i que resulta "més raonable" lligar-les al creixement econòmic i de l'ocupació.

En aquest sentit, ha recordat que les pujades del salari mínim interprofessional i del sou dels funcionaris acordades amb els sindicats s'han vinculat al creixement del PIB i de l'ocupació.

"Els governs que indexen les pensions a l'IPC mai compleixen, perquè no ho baixen quan l'IPC és negatiu i quan és molt alt, incompleixen. Sembla raonable que anem a un sistema en què la base sigui l'ocupació", ha argumentat.

Noticias relacionadas

contador