ep lconseller josep rull
L'conseller Josep RullCONSELLERIA TERRITORIO

PARETS DEL VALLÈS (BARCELONA), 24 (EUROPA PRESS)

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, ha anunciat aquest dilluns la inversió de 35 milions d'euros per millorar la capacitat i accessibilitat de la carretera C-17, amb actuacions que s'executaran entre 2018 i 2019.

Aquestes obres han estat consensuades amb els ajuntaments de Parets del Vallès, Granollers, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt i Montmeló, davant les previsions que en els propers deu anys, en el tram comprès entre les autopistes AP-7 i C-33 i la carretera BV-1432 --que connecta Lliçà d'Amunt i Granollers---, hi hagi un creixement urbanístic que augmenti fins als 100.000 vehicles diaris, quan actualment és d'uns 90.000.

Es millorarà la connexió de la C-17 amb l'AP-7, situada en Parets entre els punts quilomètrics 14,8 i 13, en sentit oest --cap a Sabadell i Terrassa-- amb la construcció d'un nou branc i l'ampliació d'un tercer carril d'un tram del tronc de l'AP-7 en sentit Barcelona.

També es crearà un tercer carril en la C-17, tant sentit Barcelona com Vic, de dos quilòmetres entre l'enllaç amb la C-35 i la ronda sud de Granollers, la C-352, i es reordenaran accessos amb la finalitat de millorar el trànsit i la seguretat.

També es preveu la construcció d'una passarel·la per a vianants i bicicletes per permeabilitzar la C-17 en l'àmbit de Parets i s'ha projectat una rotonda en el quilòmetre 28,7 de la C-35 perquè els turismes procedents de Montmeló puguin millorar el moviment en direcció cap a la capital catalana i d'Osona per la C-17.

NOU ENLLAÇ

Es farà un nou enllaç en el punt quilomètric de la C-17, 19,8, que connecta amb les zones industrials del Coll de la Manya de Granollers i la de nova implantació Can Montcau, i la Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha impulsat un projecte de traçat per definir les connexions necessàries perquè des de Montmeló es pugui accedir més directament i còmodament a la C-17, C-33 i AP-7 cap a Barcelona i Girona.

Rull ha assenyalat que les obres es duran a terme de "forma escalonada i consensuada amb el territori" perquè no es produeixi congestió en una via que compta amb un trànsit molt dens.

El titular de Territori i Sostenibilitat ha calculat que la taxa de tornada serà del 64%, recuperant 242 milions d'euros, tenint en compte les hores que estalviaran els usuaris, unes 4.600 hores en cues, l'activitat econòmica que es generarà, la millora en l'accessibilitat a polígons industrials i la creació de llocs de treball, i ha recordat que "la tornada habitual" en obres en les carreteres és del 6%.

contador