• Govern central (Foment i Adif), Ajuntament i Comunitat de Madrid aconsegueixen un acord amb DCN
estación chamartin

Govern central, Ajuntament i Comunitat de Madrid han aconseguit un acord amb Districte Castellana Nord (DCN) per desbloquejar l'Operació Chamartín, segons va avançar el ministre de Foment, Íñigo De la Serna, aquest dimecres. La presentació del projecte, que suposarà la construcció d'oficines, habitatges i parcs en dos milions de metres quadrats al centre de Madrid, posa fi a prop de 25 anys de fracassos i decepcions amb aquesta operació urbanística.

  • 10,42€
  • 1,96%
  • 4,09€
  • 0,99%

"Les converses estan molt avançades, al llarg del dia d'avui existirà una convocatòria per fer una presentació de l'estat de l'operació, que està tan avançat com que l'acte el celebrarem demà per explicar el resultat final", ha avançat De la Serna, mentre el president del Govern, Mariano Rajoy, estava assegut en l'Audiència Nacional (AN). Des de Foment, San José o DCN es va declinar la possibilitat de realitzar comentaris.

Segons l'esborrany sobre el qual treballen totes les parts implicades (el Ministeri de Foment, la Comunitat de Madrid, l'Ajuntament de Madrid i Districte Castellana Nord, companyia formada per BBVA i la constructora San José), es reduirà l'edificabilitat un 36% pel que fa al pla inicial, segons informa Europa Press.

L'àrea afectada seria d'uns 2 milions de metres quadrats, enfront dels 3,2 milions plantejats inicialment, i es distribuirien en quatre àmbits. Aquestes quatre zones responen a Fuencarral-Tres Oliveres, Fuencarral Malmea, Les Taules i el districte de Negocis, que tindrien coeficients d'edificabilitat independents.

L'ús residencial global també disminuiria un 36%, enfront de l'oferta de Districte Castellana Nord, que parlava de només un 20%, a causa que s'exclouen els terrenys de vies ferroviàries.

contador