• L'euro ressorgeix després de la cautela d'Evans i Bullard de la Fed
cbdolar83ss

Les tensions entre Corea del Nord i EUA, després de l'escalada verbal entre Washington i Pyongyang i l'amenaça del règim de Kim Jong-Un d'atacar l'illa nord-americana de Guam, han dominat l'ànim dels inversors del mercat de les divises en les últimes hores, que han mostrat un apetit pel franc suís. La moneda, considerada al costat del ien com un actiu refugi, afluixa el seu avanç aquest dijous després d'haver-se revaloritzat un 1,1% contra el dòlar i més d'un 1% també contra l'euro, el major increment diari de la divisa suïssa contra l'europea des de la crisi de gener del 2015.

Només quan el Banc Nacional Suís va decidir aixecar el seu sòl canviari contra l'euro es va veure una reacció similar en la moneda del país, que aquest dijous posa terra pel mig amb el màxim de 12 dies aconseguit el dimecres en els 1,1260 francs per euro. Enfront del dòlar, cotitza en els 0,9663 dòlars, un 0,5% per sota dels màxims de la sessió del 9 d'agost.

El franc suís no sol prodigar-se amb aquesta mena de moviments i la seva direcció "sol estar dictada per l'apetit del mercat per l'euro i el dòlar nord-americà, però quan les tensions geopolítiques estan en joc és un animal completament diferent", explica Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management". Això justifica que "la volatilitat del franc suís s'hagi disparat", afegeix. Avisa l'experta que enfront d'aquest comportament el banc central del país podria estar meditant algun tipus d'acció encara que no creu que "estigui seriosament preocupat" fins que l'euro/franc suís torni al canvi d'1,11 francs. "La volatilitat del franc suís acabarà per dissipar-te, però els dies de rangs d'entre un 0,3% i un 0,4% podrien quedar enrere per un temps, almenys mentre el preu objectiu de la divisa són les 1,1200 unitats per euro", indica l'analista.

L'altra divisa considerada refugi, el ien, també es distancia dels màxims de vuit setmanes aconseguits el dimecres i es canvia per sobre dels 110,00 unitats per dòlar. El ‘bitllet verd’, fortament copejat per la crisi amb Pyongyang i per la preocupació exhibida pels membres de la Reserva Federal d'EUA (Fed) Charles Evans i James Bullard sobre diversos aspectes de l'economia, especialment la pujada dels preus, recupera terreny contra aquestes divises, però no així respecte a l'euro, que ha arribat a remuntar més d'un 0,5% des dels mínims del dimecres, per sota dels 1,1700 dòlars. No obstant, a mesura que ha anat avançant la jornada, la moneda única ha tornat a operar a les rodalies d'aquest nivell de preus.

Noticias relacionadas

contador