• L'índex del dòlar apunta a un objectiu de pujades fins als 97 punts
dolar1

Davant les escasses referències macroeconòmiques d'aquesta setmana, el dòlar opera completament a mercè de les expectatives que la Reserva Federal (Fed) apugi els tipus per tercera vegada aquest any al desembre. I són altes. Per tant, el dòlar es mou impulsat per la gana dels operadors en detriment, especialment de l'euro. De la moneda comunitària s'espera que acabi per cedir, almenys, fins als 1,1500 dòlars.

Dimarts, l'euro/dòlar va assolir un nou mínim de tres mesos i mig als 1,1550 dòlars, cosa que des del punt de vista de l'anàlisi tècnica implica "que pot seguir en el seu camí baixista actual durant els pròxims dies", assenyala Adrián Aquaro, analista de Trader College.

L'encreuament manté una figura de canvi de tendència espatlla, cap, espatlla en el gràfic diari, amb un objectiu proper a la zona dels 1,1280 dòlars, recolzada al seu torn per una bandera invertida de continuació de tendència, que podria donar-li un impuls a la baixa fins a la zona dels 1,14 dòlars", explica l'analista. "La segona d'elles hauria de fer caure l'euro durant les pròximes hores; cas contrari, el seu efecte es diluirà", puntualitza l'expert del mercat de les divises.

Des del punt de vista de la política monetària, la intervenció de dimarts del president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va deixar poc per a l'anàlisi. No va parlar pràcticament de política monetària. En canvi, Kathy Lien, analista de BK Asset Management, atribueix la recuperació de l'euro des dels recents mínims als informes que diversos membres del Banc Central han desafiat la postura del supervisor i aposten per vincular tots els estímuls a la consecució dels objectius d'inflació i no només a l'expansió quantitativa. No obstant això, no espera l'experta que aquest punt de vista tingui més impacte en la divisa, ja que són una minoria dels integrants de l'òrgan rector del BCE.

Així, els analistes per ara tornen a enfocar-se en la qüestió dels diferencials de la taxa d'interès, que tornarà a marcar el ritme en l’encreuament, en detriment, és clar ,de la moneda única. Si bé, el pròxim hi haurà menys euros al circuit, no s'espera que s'incrementin els tipus d'interès a la zona euro en tot 2018.

A favor de la fortalesa del dòlar també juga el comportament de l'índex que mesura l'acompliment del 'bitllet verd' contra una cistella de sis divises rivals i que és una mesura de la fortalesa o debilitat del dòlar enfront de les altres principals divises. Durant les últimes sessions ha anat posant terra pel mig amb els 94,00 punts i s'ha disparat fins a màxims, als 95,15 punts.

Ramon Morell, analista d’ETX Capital explica que "la figura tècnica de cap-i-espatlla que ha anat formant durant els últims tres mesos està quedant completada ara i mostra un canvi en una tendència ascendent". "Un nivell objectiu de 97.00 punts per a l'índex dòlar equivaldria a 1,1200 dòlars per a l'euro/dòlar", que està apuntant maneres a la franja d’1,1600 i cap avall, ara a l’,1586, el seu mínim nocturn", indica aquest analista.

Per aquests motius, es planteja en principi una continuïtat de l'enfortiment del dòlar durant les pròximes setmanes, tot i que "qualsevol canvi de direcció en la Fed o fins i tot alguna declaració exòtica de Trump podria canviar dràsticament l'escenari, com ja hem vist al passat", avisa l'expert de ETX Capital.

En altres creus, el ien es recupera notablement des dels mínims de vuit mesos marcats dilluns i puja un 0,9% fins a nivells al voltant dels 113,700 iens. La lliura, per la seva banda, es recupera marginalment fins als 1,3150 dòlars, des de preus al voltant dels 1,3090 dòlars assolits dilluns.

Noticias relacionadas

contador