• La moneda comunitària, deprimida després d'una bateria de decebedores dades macro de l'Eurozona
ep euro dolar portada
Europa Press

El dòlar aguanta el tipus davant els envits de la guerra comercial. L'últim atac del president dels Estats Units, Donald Trump, que ha anunciat nous aranzels addicionals a la Xina per valor de 100.000 milions de dòlars, amb prou feines ha tractat una part superficial del ral·li del 'bitllet verd' esperonat per la convicció als mercats financers que la guerra comercial entre la Xina i els EUA ha entrat plenament en fase de negociació.

La moneda nord-americana va aconseguir el seu millor canvi en gairebé tres setmanes contra la lliura, de gairebé un mes i mig contra el ien i d'un mes contra l'euro, impulsada per la gana pel risc entre els inversors. No obstant això, els experts avisen que la volatilitat se seguirà servint en porcions XXL, ja que s'esperen "alts i baixos en les negociacions", asseguren des de Danske Bank.

Així, després del comunicat de Trump sobre la valoració de gravàmens a les exportacions xineses que ascendeixen la factura total a 200.000 milions de dòlars entre les dues potències, el dòlar ha cedit un 0,2% davant el ien, fins a canviar-se de mans a les 107, 00 unitats, però s'ha recuperat des d'aquest mínim assolit durant la sessió. L'euro aconsegueix avançar moderadament i mantenir-se flotant per sobre dels 1,22 dòlars (1,2235) i la lliura tracta de remuntar-se, de camí als 1,40 dòlars, després del seu retrocés de dijous, però se li resisteix aquest nivell i cedeix mínimament per sota. Les notícies, en canvi, sí que han sacsejat altres places financeres com els mercats de futurs, especialment el del Dow Jones, que s'ha arribat a deixar 400 punts.

Però el mercat de les divises segueix convençut que la Xina i els EUA acabaran negociant i que tot el soroll que arriba des de les dues potències no és més que un fogueig abans de les converses. No obstant això, els analistes asseguren que els inversors es mantindran en guàrdia a mesura que l'últim pla d'impostos a les exportacions xineses es detalli.

LES DADES DE L'EUROZONA LLASTEN L'EURO

L'atenció dels operadors també se centra en la macro amb la publicació de les dades del mercat laboral del mes de març als EUA. Considerant el bon to del dòlar, el mercat "es posiciona per una bona dada en la creació d'ocupació", indica la fundadora de BK Asset Management, Kathy Lien. El consens està en 193.000 nous llocs de treball al mes de març, davant els 313.000 del mes passat.

Seguint amb el front macroeconòmic, a Europa, les dades d'aquesta setmana sobre l'Eurozona han caigut sistemàticament per sota de les previsions, després de la feble lectura de la inflació subjacent publicada dimecres (1,0%) i amb la mala boca que van deixar les comandes de fàbrica alemanyes, les vendes al detall de Eurozona i PMI de serveis. "Això confirma la imatge general d'una desacceleració en el creixement del bloc comunitari", indiquen els experts de Danske Bank. "Una caiguda que podria empènyer el Banc Central Europeu a mantenir un to pessimista", afegeixen.

Ha estat també la publicació de les dades del sector serveis al Regne Unit, el resultat del qual tampoc va complir amb el que esperava el consens de mercat, i, encara més, les dades del PMI compost, que van caure al seu nivell més baix des del referèndum del Brexit, fet que ha pesat en les vendes de la lliura. "Encara que aquests indicadors poden apuntar a una desacceleració durant els pròxims mesos, encara mantenim les nostres previsions que el Banc d'Anglaterra augmenti els tipus en un quart de punt durant la reunió de maig", assenyalen des del banc d'inversió danès.

Noticias relacionadas

contador