• El 'bitllet verd' cau a mínims de dues setmanes contra el ien i de tres contra la lliura
  • Steven Mnuchin, preocupat perquè la imposició d'aranzels a les importacions impulsaria el dòlar
  • A més, creu que el paquet de reformes fiscals no s'aprovarà fins l'agost, per tant les mesures tindran poc impacte aquest any
dolares dolares

Setmana intensa pel dòlar dels EUA, que va camí d'acabar amb pèrdues després d'haver vist com els alcistes provaven de ressuscitar el seu ral·li i l'impulsaven fins a màxims d'un mes i mig contra l'euro. Però les actes de la Reserva Federal dels EUA (Fed), que van fallar en confirmar una pujada de tipus al març, van frenar el seu avanç, enviant una onada de pessimisme sobre la moneda. El ‘bitllet verd’ ha acabat donant-se la volta, principalment contra el ien i la lliura, després dels comentaris del Secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, que ha enviat senyals de preocupació sobre com poden encarir el dòlar les polítiques de l'administració Trump en matèria de comerç exterior.

Així, el ien s'ha apreciat fins a un màxim de dues setmanes contra el dòlar, fins a les 112,55 unitats, mentre la lliura va deixar un ral·li alcista durant la sessió del dijous que promet estendre fins a, almenys, el nivell dels 1,26 dòlars, després d'aconseguir màxims de tres setmanes, per sobre dels 1,2580 dòlars. Michael Hewson, analista de CMC Markets, assenyala que, “si es confirmessin aquests nivells de preu, podríem veure una extensió de les pujades fins als 1,27 dòlars”.

El dòlar cau a mínims de dues setmanes contra el ien i de tres contra la lliura

L'euro també s'ha beneficiat de la reculada del seu rival nord-americà i tracta de reconquistar la barrera dels 1,06 dòlars, allunyant-se dels seus mínims de sis setmanes contra el dòlar, als 1,0494 dòlars. No obstant això, segons Hewson, “la ‘moneda única’ necessita recuperar-se per sobre dels 1,0680 dòlars” per negar l'impuls a la baixa de curt termini.

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, indica que el comportament l'euro/dòlar d'aquesta setmana ha generat un nou suport als 1,05 dòlars, que si no es perd, "encara existeix la possibilitat que intenti reestructurar-se a l'alça amb objectiu a la resistència dels 1,08288 (màxims anuals) i per damunt els 1,1130". Si es perdés aquest nivell en preus de tancament, "el normal és esperar tornar als mínims anuals als 1,03394".

EURUSD

“Sens dubte, l'absència de notícies negatives des del plànol polític -França i Holanda- han permès els inversors recuperar certa confiança en la divisa, però seran aquests factors, units a la política de pujada de tipus gradual de la Fed el què pesarà en la ‘moneda única’ en el curt termini, limitant els guanys”, assegura Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management.

MNUCHIN NO VOL UN DÒLAR FORT

La pressió a la baixa de curt termini sobre el dòlar s'ha vist alimentada per les observacions de Steven Mnuchin, a les seves primeres entrevistes televisades des que va assumir el càrrec la setmana passada. En declaracions a la cadena 'Fox' ha assegurat que qualsevol mesura de política fiscal que adopti l'administració Trump tindrà un impacte limitat aquest any probablement.

El Secretari del Tresor va declarar a la 'CNBC' que esperava veure la reforma tributària aprovada abans del recés d'agost del Congrés, un rang temporal que s'ajusta a les expectatives de molts inversors, però que ha decebut a aquells que esperaven una reforma més ràpida i detalls més complets.

Entre els seus comentaris, també destaca que estan “contemplant seriosament" el pla de la Cambra que inclou l'aplicació d'aranzels a les importacions i que consideraran les preocupacions plantejades per indústries específiques. El Departament del Tresor té, a més, les seves pròpies preocupacions, ha agregat, "sobre quin podria ser l'impacte sobre el dòlar, la imposició d'impostos als seus socis comercials”. “Els beneficis potencials d'aquestes mesures podrien esvair-se si, alhora, donen ales a la moneda”, ha assenyalat Mnuchin.

Noticias relacionadas

contador