• Danske Bank: "El discurs de Trump influirà molt probablement les decisions de la Reserva Federal dels EUA (Fed) de març i maig"
ep divisas combinadas cambios euro

Els operadors en divises no acaben de trobar la tendència en un mercat que espera la compareixença de Donald Trump, davant del Congrés d'aquest dimarts, per tornar a abraçar les compres en el dòlar, si és que el president dels EUA ofereix bones raons. No obstant això, el líder nord-americà ha avançat que no parlarà sobre la seva “fabulosa reforma fiscal” i que, en canvi, desenvoluparà els seus plans en infraestructures i seguretat. De moment, ja ha avançat que el país invertirà 54.000 milions de dòlars en Defensa i que farà un “gran anunci sobre infraestructures”.

“El discurs de Trump influirà molt probablement les decisions de la Reserva Federal dels EUA (Fed) de març i maig i macarà el to amb el qual el ‘bitllet verd’ operarà durant els propers mesos”, apunten els analistes de Danske Bank. No obstant això, “els inversors es mostren decebuts pel retard de qualsevol anunci relacionat amb el pla d'impostos de Trump”, assenyala Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management.

L'índex del dòlar -que mesura l'acompliment de la divisa contra una cistella de sis rivals- es manté estable al voltant dels 101,150 punts, després d'haver caigut fins als 100,690 punts el dilluns. En el seu encreuament contra el ien, el dòlar s'ha apreciat fins a les 112,840 unitats, desmarcant-se del seu mínim de 18 dies del dilluns, als 111,920 iens. Malgrat tot, el 'bitllet verd' torna a cedir fins a preus al voltant dels 112,30 iens.

On més s'ha notat el desencantament dels operadors és en la reacció del dòlar contra l'euro, que el dilluns va retrocedir fins a les 1,06 unitats. No obstant això, la ‘moneda única’ no va ser capaç de tancar per sobre d'aquest nivell, “això és un signe de feblesa”, assegura Lien. Per Michael Hewson, analista de CMC Markets, el sentiment de mercat segueix encaminat al fet que vegem “futures pèrdues en l'euro/dòlar a curt termini, ja que no hi haurà ni un sol senyal de fortalesa mentre les dues divises es mantinguin per sota de la franja dels 1,0680 dòlars”.

Les compres de la moneda europea contra la lliura també van ajudar a impulsar l'euro, que va escalar més enllà de les 0,85 lliures, el seu millor preu en una setmana.


Danske Bank: “El discurs de Trump influirà molt probablement les decisions de la Reserva Federal dels EUA (Fed) de març i maig”

ATENCIÓ A LA LLIURA

La política també va dominar l'operativa de la moneda britànica, acompliment que es va veure llastrat per les converses entre la primera ministra britànica, Theresa May, i la seva homòloga escocesa sobre la celebració d'un segon referèndum d'independència a Escòcia. La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ja ha consultat amb May les opcions de començar a preparar aquesta segona votació quan el Regne Unit invoqui l'article 50 del Tractat de Lisboa i porti la qüestió davant del parlament escocès. La reacció de la lliura va ser ràpida i es va desplomar a un mínim de dues setmanes, per sota dels 1,24 dòlars, des d'on s'ha recuperat, tot i que es manté per sota dels 1,2450 dòlars.

Lien assenyala que la divisa del Regne Unit romandrà dominada pel tema del referèndum, encara que hauria de canvia ràpidament de direcció cap als esdeveniments macroeconòmics, amb els PMI manufacturers, de serveis i de la construcció programats per a finals d'aquesta setmana. Aconsella l'experta als operadors en el cable (lliura/dòlar) mantenir al radar el nivell dels 1,2380 dòlars “si es trenca, podrem veure un descens pronunciat en la lliura”, assegura l'analista.

Noticias relacionadas

contador