• Analistes de Danske Bank assenyalen que només el Banc Central Europeu (BCE) prolongarà la correcció en la moneda comunitària
cbdolar83ss

Com si res hagués passat. El mercat de la divises encara una jornada durant la qual els operadors esperen la publicació de les actes de l'última reunió del Banc Central Europeu (BCE), amb l'euro a nivells similars contra el dòlar als quals mantenia dimecres. La franja dels 1,1930/20 ha actuat com a suport de curt termini a la correcció de la divisa comunitària i és on descansa en aquests moments. Però tot i que el dòlar no mostra ni rastre de l’estomacada rebuda dimecres, la jornada d'ahir va posar en relleu l'"extrema sensibilitat de les divises, especialment la nord-americana a qualsevol risc polític o de guerra comercial als EUA", apunta Kathy Lien, analista de BK Asset Management.

La notícia que l'Administració Estatal de Divises Estrangeres de la Xina, que custodia les inversions de la voluminosa rebost de divises del gegant asiàtic, de 3,1 bilions de dòlars, havia decidit reduir o eliminar les seves inversions en deute dels EUA impacte en l'operativa del dòlar, que es va desplomar contra tots els seus rivals. En el seu encreuament contra la moneda europea va cedir fins a les 1,20 unitats i enfront del ien va aguditzar les seves pèrdues de les últimes sessions fins a mínims de sis setmanes. El dòlar/ien es recupera marginalment fins als 111,800 dòlars, però segueix governat per l'especulació que el Banc del Japó prepara una estratègia de sortida de la seva política ultra-expansiva després que el govern reduís les seves compres de deute nipona a llarg termini.

El motiu de la decisió dels funcionaris xinesos, que ja han desmentit la notícia atribuint-la a un cas de ‘fake news' o fonts errònies, tenia com a fons les tensions comercials, segons la notícia de Bloomberg. Però el dòlar no va ser l'única moneda que va pagar els plats trencats per notícies relacionades amb els acords de comerç exterior de l'administració republicana. El dòlar canadenc va perdre un 1% després que una altra notícia desmentida per la Casa Blanca va arribar als mitjans sobre les intencions del president, Donald Trump, d'abandonar el Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord (NAFTA per les seves sigles en anglès). Segons l'experta de la companyia d'inversió dels EUA, el moviment posa en relleu que no es pot ser complaent amb els factors polítics ja que les "tensions, especialment les comercials entre la Xina i els EUA segueixen tenint molt de pes en el dòlar".

L'EURO, PENDENT DEL BCE

De tornada a l'euro i esborrades tots els guanys de la jornada anterior, posa terra pel mig amb els màxims de fa tot just una setmana, als 1,2089 dòlars, sumant una correcció d'un 1,4% des d'aquest nivell. Experts de Danske Bank creuen que, un cop materialitzada la correcció, per seguir caient "necessita l'ajuda del Banc Central Europeu (BCE)". Seran les actes de l'última reunió del banc central que tornarà la moneda al terreny de les vendes, opinen, ja que s'evidenciarà que "no ha canviat realment en la seva política monetària i segueixen en mode vigilant".

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica "el que tenim és que l'encreuament no ha pogut amb la resistència que presenta en els màxims de 2017 als 1,2093, en el curt termini", indica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. I aquesta situació "pot llastrar la 'moneda única' fins als 1,17160. dòlars, on resideix el primer suport important ", afegeix. Segons Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management, la cruïlla podria abans buscar la regió dels 1,1850/30 dòlars.

Ara bé, segons Rodríguez, aquest brusc gir a la baixa "ens està advertint també que la superació de la resistència que presenta en els màxims de 2017, als 1,2093 dòlars, seria un important senyal de fortalesa i avantsala, probablement, de un moviment a la recerca de la que és la zona de resistència de mitjà i de llarg termini, ara als aproximadament 1,26 dòlars".

Noticias relacionadas

contador