• Les informacions sobre el progrés en les negociacions sobre el Brexit apuntalen la lliura
dolar1

En una setmana sense referències econòmiques de rellevància als EUA, el dòlar ha operat bressolat enterament per la gana dels inversors. I aquest s'ha tornat negatiu davant les notícies que el pla de reforma tributària de Donald Trump podria acabar ajornat fins al 2019. L'euro no ha deixat escapar l'oportunitat i s'ha impulsat un 0,5% fins a deixar màxims a la zona dels 1,1655 dòlars.

L'impuls rebut a l'euro podria portar l'encreuament a una fase de consolidació alcista, amb les compres esperant amb avidesa qualsevol catalitzador per elevar l'euro/dòlar cap a la primera resistència als 1,1675 dòlars. L'aspecte de l’encreuament, des del punt de vista de l'anàlisi tècnica és positiu i favorable perquè faci un intent als 1,1700 dòlars en el curt termini.

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, indica que la figura en forma de cap i espatlles segueix intacta i no fallarà mentre "l'encreuament no salti i tanqui per sobre dels 1,17 dòlars". Per tant, "es donen les condicions perquè l'euro/dòlar reprengui la fase correctiva de les últimes setmanes amb objectiu de caiguda cap a la zona dels 1,13 dòlars aproximadament, això és l'altura del 'cap' de la formació", explica l'expert.

El dòlar, per la seva banda, tracta de refer-se de les recents caigudes, però l'escàs volum de la jornada festiva als EUA no pinta bé per a la moneda nord-americana. Experts aposten perquè la debilitat persisteixi a la moneda i que els moviments al voltant de la fase legislativa de la reforma tributària de Donald Trump seguiran marcant el compàs de l'evolució de la divisa.

A les últimes hores, han estat els possibles obstacles a un projecte de llei republicà que els legisladors han debatut sobre la futura reforma fiscal, cosa que ha acabat per convertir el sentiment en negatiu, després de diversos dies de rumors. De fet, el Comitè de Finances del Senat nord-americà ha publicat una versió de la reforma fiscal que vol dur a terme el president, Donald Trump, en la qual proposa demorar la implantació d'un impost a les empreses del 20% fins d'aquí a dos anys.

No obstant això, experts de Danske Bank alerten que si "el comitè de redacció d'impostos ofereix sorpreses que estimulin un renovat optimisme sobre les expansions fiscals, el dòlar podria trobar suport durant la propera setmana".

Craig Erlam, analista d’Oanda indica, per la seva banda, que "si bé els mercats han respost negativament en el curt termini, aquest no serà un contratemps massa gran". Per això treu ferro a les pèrdues del dòlar i indica que no "van ser massa pronunciades, mentre que els mercats de renda variable van patir pèrdues modestes".

LA LLIURA, A MERCÈ DEL BREXIT

Aquest divendres, tant Erlam com els experts de Danske Bank coincideixen a destacar que actualment estarà marcada per la lliura. Durant la jornada, es presentaran les dades de producció industrial i manufacturera i l'estimació del PIB de NIESR de l'últim trimestre. "Mentrestant, les negociacions de Brexit continuaran, ja que les dues parts busquen avançar prou al projecte de llei de sortida, en els drets dels ciutadans i sobre la qüestió de la frontera amb Irlanda del Nord".

Segons els analistes de l'entitat danesa, els progressos sobre el pla de divorci entre el Regne Unit i la Unió Europea en relació amb un possible període de transició després que expiri la finestra de negociació el 2019, ha evitat que l'euro també avancés contra la lliura. No obstant això, l'encreuament va acabar el dia amb guanys moderats.

"Mentre que una evolució favorable a les negociacions podria ser positiu per a la lliura, tenint en compte que aquest divendres segueixen les converses, encara veiem que els riscos estan esbiaixats a l'alça per a l'euro/lliura, ja que la política del Regne Unit, les taxes d'interès relatives i el creixement poden seguir llastrant la moneda britànica". En aquest sentit, creuen que la lliura "es mantindrà en rang contra l'euro als 0,8650-0,9000 unitats en el curt termini" i, tàcticament, segueixen "afavorint aprofitar les caigudes per la compra de l'euro/lliura".

Noticias relacionadas

contador